Bekijk actueel aanbod

Consultant casemanagement en sociale zekerheid bij Rochewood

  • Harderwijk
  • Sociale zekerheid, Recruitment & Consultancy
  • €3100-3600 (36 uur)
  • 32 of 36 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vacature in ons eigen team in Harderwijk voor 32 of 36 uur per week. De vacature is ontstaan vanwege groei en de potentie die we zien in dit vakgebied.

De waarde van werk is voor iedereen anders. Wat is die van jou? Als consultant bij Rochewood ontdek je wat mensen motiveert, wat voor werk ze doen en hoe ze dat in verschillende omgevingen laten zien. Iets voor jou?

Team - Consultancy 1 (tekst met afbeelding)

Als consultant help je interim-casemanagers en specialisten in sociale zekerheid aan het juiste werk. Daarbij help je dus ook allerlei organisaties met personeelstekort. Jij weet precies hoe je vraag en aanbod op een bestendige manier bij elkaar brengt. Dat is dé toegevoegde waarde van jouw werk. 

Jouw werk als consultant

 • Je bemiddelt tussen freelancers, zoals casemanagers en claimbehandelaars, en organisaties zoals arbodienstverleners en verzekeraars die tijdelijke opdrachten bij Rochewood uitzetten.

 • Je beheert tussen de 25 en 35 freelancers actief in sociale zekerheid. Daarnaast bouw je ons interim collectief Samen Zelfstandig verder uit. Samen Zelfstandig is een speciale dienst met momenteel zeven aangesloten freelancers. Je kent de leden, weet waar men aan werkt en welke opdrachten goed passen. Daarnaast bouw je het netwerk aan nieuwe leden en samenwerkende freelancers verder uit.

 • Naast bemiddelaar ben je voor onze freelancers een zorgvuldige adviseur en sparringpartner op het gebied van werk. Inhoudelijk weet je wat het werk van casemanagers inhoudt. Nog belangrijker is aandacht voor het individu en factoren als motivatie, werkgeluk en gezondheid. Zit iemand goed in z’n vel? Is de werk-privébalans in orde of is iemand juist toe aan meer uitdaging?

 • Voor opdrachtgevers ben je een specialist die de uitdagingen op een afdeling in kaart brengt. Je begrijpt de problematiek en werkt vervolgens aan realistische oplossingen. De arbeidsmarkt is krap, maar niet elke opdrachtgever begrijpt dat of doet de juiste dingen. Aan jou de uitdaging daar verandering in te brengen en onze diensten verder uit te breiden.

 • Je werkt mee aan events, videpodcasts en masterclasses vanuit Rochewood en koppelt dit aan actuele onderwerpen en sprekers in jouw vakgebied.
 • Werken als consultant vraagt zowel kennis van de inhoud als gevoel voor de persoon. Je weet uit eigen ervaring wat casemanagers, adviseurs inzetbaarheid of arbeidsdeskundigen doen. Daarbij snap je ook de vele variaties en het juridische speelveld rondom verzuim. 

  Het gevoel leg je in de gesprekken met je professionals en de moeite ze te voorzien van het juiste werk. Je luistert, stelt vragen en probeert de ander goed te begrijpen. Waar je kunt help je, maar je weet ook goed waar dat ophoudt. Je geeft dus niet altijd de boodschap die iemand wil horen, maar wel nodig heeft.

  Tot slot voel je je comfortabel bij de verwachting die opdrachtgevers soms van je hebben. De arbeidsmarkt is krap, freelancers kritisch en opdrachtgevers gehaast. Wat wij doen, doen we echter goed. Door daaraan vast te houden, betrouwbaar te zijn en geduldig te blijven, behaal je resultaat.

 • Ons team in Harderwijk telt nu twaalf collega’s. Onze gemiddelde leeftijd ligt rond 34 jaar. De meeste collega’s zijn naast hun werk ook vader of moeder (of opa) en al langer werkzaam bij Rochewood. We verdelen het dagelijkse werk over recruitmentspecialisten, consultants en de financiële backoffice. Daarnaast hebben we drie ondernemers aan het roer die veel meewerken in het dagelijkse werk.

  Je werkt vooral veel samen met collega Matthew (consultant), Lysanne (recruitmentspecialist) en Rick (online marketeer). Matthew heeft het vakgebied een aantal jaar geleden opgestart en gaat jou alles leren over het werken als consultant.

 • Binnen het vakgebied sociale zekerheid kunnen mensen via Rochewood werken bij verzekeraars en arbodiensten als Achmea, Aegon Arboned, Facilicom en NLG Arbo. Kom je als casemanager inhouse te werken, dan kun je feitelijk bij iedere organisatie die te maken heeft met verzuimend personeel terecht komen. Wel zullen organisaties een bepaalde (grotere) omvang hebben voordat ze besluiten een casemanager inhouse in te huren.

Als werkgever en bemiddelaar bouwen we aan carrières en zijn we partners in werk. Zo kunnen opdrachtgevers één of meerdere van onze meer dan 100 collega’s gedetacheerd inhuren voor tijdelijke opdrachten. Daarnaast bemiddelen we vakbekwame freelancers en bieden we recruitmentmarketing voor het helpen invullen van vaste vacatures. We zijn gespecialiseerd in de branches letselschade, verzekeringen en sociale zekerheid.

Meer over Rochewood

Als hecht team bouwen we samen verder aan ons mooie bedrijf. Daarom is er geen hiërarchie, (heel) veel ruimte voor eigen ideeën en vrijheid om te werken op de manier die goed bij je past. Zo kun je de helft van je werkweek thuiswerken en staat pingpong, de voetbaltafel of een goede wandeling altijd klaar.

Rochewood 2 (kleurblok met afbeelding vacature)
 • Contract Contract voor onbepaalde tijd
 • Salaris €3100-3600 (36 uur)
 • Bonus Winstdelingsregeling
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,23 p/km (auto), NS Businesscard (ov), een leasefiets voor zowel zakelijk als privégebruik, Leaseauto
 • Vakantie 22,5 dagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling via Aegon + Collectiviteitskorting op verzekeringen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen, Training selectie- en gesprekstechnieken bij Stichting Communicatie
 • Kennis en vitaliteit Toegang tot onze (online) masterclasses en kennissessies + 50% korting op sportabonnement + deelname aan a.s.r. Vitality + gratis en snel toegang tot mentale ondersteuning via OpenUp
 • Thuiswerken €2,35 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek via Coolblue, Thuiswerken
 • Diploma Hbo
 • Kennis en ervaring Werkervaring in sociale zekerheid, bijvoorbeeld als casemanager, verzuimspecialist of arbeidsdeskundige
 • Beschikbaarheid 32 of 36 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We ontvangen graag jouw cv en voel je vrij daarnaast je sollicitatie toe te lichten. In het beste geval maken we telefonisch kennis met elkaar en plannen we een sollicitatiegesprek in. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing.

 • Het eerste gesprek voer je met Lysanne (recruitmentspecialist) en Matthew (consultant). Het eerste gesprek gaat over de vacature, jouw drijfveren, motivatie en ervaringen. Na dit gesprek hoor je telefonisch of je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek.

 • Het tweede gesprek voer je met Lennard en Dennis (managing partners). In het tweede gesprek staan we stil bij de perspectieven voor jou binnen Rochewood. Wat kan je verwachten van het werken bij Rochewood en past dit bij jouw ambities? Ook is er natuurlijk genoeg tijd om de vragen die je nog hebt te beantwoorden.

 • Zijn we na twee gesprekken allebei overtuigd dat je een goede keuze gaat maken bij Rochewood te komen werken? Dan volgt er een aanbiedingsbrief met de arbeidsvoorwaarden en ons personeelshandboek. We nemen het samen grondig door zodat je precies weet waar je volmondig ja op gaat zeggen.

 • Welkom bij Rochewood nieuwe collega! Na akkoord maken we een afspraak om jouw contract te komen tekenen. Hier maken we natuurlijk een feestelijk momentje van. Dan tellen we af tot jouw eerste werkdag bij Rochewood. In de tussentijd maken wij een inwerkplan zodat je de eerste weken lekker aan de slag kunt.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade, Casemanagement en Schadebehandeling
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl