Werken bij Rochewood

Daar word je blij van! En wij ook. Met een hecht team in Harderwijk zetten wij ons dagelijks in voor de ruim 100 collega’s en partners die bij onze opdrachtgevers werken.

 • Al het werk dat wij doen is gebaseerd op de vakgebieden waarin we gespecialiseerd zijn. Deze vakgebieden zijn verzekeringen, letselschade, hypotheken en sociale zekerheid. Binnen die vakgebieden hebben we een aantal strategische functies benoemd. Hiermee geven we nog meer richting aan ons werk en het werk dat je bij ons kunt doen. Deze functies zijn:

  • Acceptant
  • Adviseur
  • Binnendienstmedewerker
  • Casemanager
  • Letselschadebehandelaar
  • Schadebehandelaar

  Sommige functies zijn te combineren met meerdere vakgebieden. Zo heb je Acceptanten gericht op verzekeringen en Acceptanten gericht op hypotheken.

  • Binnen het vakgebied verzekeringen vertolken organisaties verschillende rollen. Soms worden deze rollen gecombineerd. Zo kun je via Rochewood aan de slag bij grotere verzekeraars als a.s.r., Nationale Nederlanden, Achmea en Allianz, maar ook bij verzekeraars als VGA, TVM en Bovemij. Deze partijen verzekeren personen en eigendommen. Daarnaast heb je tussenpersonen. Zij adviseren klanten en brengen risico’s onder bij verzekeraars. Een mooi voorbeeld is AON, maar ook Rabobank en ABN AMRO Verzekeringen en gespecialiseerde partijen als Veldhuis en VKG zijn bekende tussenpersonen en opdrachtgevers van Rochewood. Ook werken wij samen met bekende beursmakelaars, zoals Marsh en Meijers Assurantiën die hele grote risico's onderbrengen bij verschillende verzekeraars.
  • Binnen het vakgebied Letselschade werken we samen met verzekeraars, zoals Achmea en a.s.r. (dit noem je de WA-kant van het vak), expertisebureaus zoals Axell en Van Ameyde en met belangenbehartigers (rechtshulpverleners), zoals DAS, ARAG en SRM Rechtsbijstand. Afhankelijk van waar je precies werkt, werk je als Letselschadebehandelaar of Belangenbehartiger.
  • Binnen het vakgebied hypotheken kun je naast geldverstrekkers als Rabobank en Achmea Bank, via Rochewood ook aan de slag bij serviceproviders zoals Link Group (vooral bekend van FlexFront). Een serviceprovider ondersteunt geldverstrekkers veelal door delen van de backoffice over te nemen, zoals hypotheekacceptatie en administratief beheer. Deze serviceproviders bestaan ook binnen verzekeringen (Voogd & Voogd) en binnen sociale zekerheid (Robidus).
  • Binnen het vakgebied sociale zekerheid kun je ook via Rochewood werken bij verzekeraars of arbodiensten als Arboned, Facilicom of NLG Arbo. Kom je als casemanager inhouse te werken, dan kun je feitelijk bij iedere organisatie die te maken heeft met verzuimend personeel terecht komen. Wel zullen organisaties een bepaalde (grotere) omvang hebben voordat ze besluiten een casemanager inhouse in te huren.
 • Alle collega’s die bij Rochewood werken krijgen begeleiding van een Accountmanager (tevens de relatiebeheerder voor de opdrachtgever waar je werkt). Een Accountmanager is eigenlijk de verbinder tussen jou, de opdrachtgever en Rochewood. Hij of zij zorgt ervoor dat jij optimaal je werk kunt doen. Als je van opdracht(gever) wisselt, kan het zijn dat een andere Accountmanager jou gaat begeleiden. Jouw Accountmanager is vrijwel altijd bereikbaar voor vragen en gesprekken. Minstens eens per kwartaal bezoekt hij of zij je op de locatie waar je werkt. Tijdens dit bezoek praten jullie samen onder meer over jouw loopbaanpad bij Rochewood, de opdracht die je nu doet en wat je richting de toekomst ambieert. We voeren een soortgelijk gesprek als jouw opdracht afloopt, waarbij we meer specifiek evalueren hoe de voorgaande periode is verlopen.

 • Bij veel mensen leeft het beeld dat detachering gelijk staat aan veel reistijd. Voor sommige gedetacheerde collega's is dat ook het geval en kun je je hier op verkijken. Kijk voordat je gaat detacheren daarom goed naar je woonplaats ten opzichte van mogelijke opdrachtgevers waar je kunt werken om in te schatten of je veel reistijd gaat hebben. Niet alleen in je eerste opdracht, maar ook in de opdrachten die mogelijk volgen. De gemiddelde reistijd van collega's bij Rochewood is 45 minuten enkele reis. Echter, in de huidige situatie werken al onze gedetacheerde collega's deels of volledig thuis waardoor reistijd (deels) vervalt. Of dit zo gaat blijven weten we nu nog niet. Los daarvan hebben we ons eigen arbeidsvoorwaarden vanaf 1 januari 2021 flink uitgebreid met een uitstekend thuiswerkbeleid. 

  Meer weten over ons thuiswerkbeleid en reiskostenvergoedingen? Bekijk hier onze arbeidsvoorwaarden.

 • Wij gaan er vanuit dat iedereen die bij Rochewood werkt goed wil zijn of worden in zijn of haar werk. Dit betekent voor ieder individu iets anders. En dat is precies waar we zo goed als mogelijk op in wil spelen. Zo kun je via het loopbaanpad Ontwikkelen tegen gunstige condities vakopleidingen volgen. In dit loopbaanpad is je studiebudget onbeperkt en krijg je van ons een volle werkweek aan studie-uren.

  Daarnaast faciliteren wij al onze collega's in Wft-certificering. Of het nu gaat om het behalen van nieuwe diploma’s, het doen van examens voor Permanente Educatie of het bijhouden van je kennis door Permanent Actueel te blijven, wij betalen. Wij beloven onze opdrachtgevers te ontzorgen, dus wij zullen hier als goed werkgever ook op toezien en je helpen waar mogelijk.

  Tot slot bieden wij elke collega een persoonlijk budget voor ieders duurzame inzetbaarheid. Dit is een vrij budget ter hoogte van €500,00 en mag naar eigen invulling worden besteed aan bijvoorbeeld coaching, een opleiding buiten je vakgebied of een cursus om je competenties te ontwikkelen. Juist in deze tijd waarin functies snel veranderen en een leven lang leren nodig is om inzetbaar te blijven, vinden wij het belangrijk je hier te helpen waar we kunnen.

Waar we ooit begonnen in het vakgebied verzekeringen, hebben we stapsgewijs vakgebieden toegevoegd. Inmiddels kunnen we onszelf inhoudelijk specialist noemen in de vakgebieden verzekeringen, letselschade, hypotheken en sociale zekerheid. Deze focus heeft als voordeel dat we inhoudelijk precies weten waar we het over hebben als we met jou en onze opdrachtgevers praten over werk.

Over vakgebieden

Via Rochewood werk je gedetacheerd bij een opdrachtgever, maar zijn wij er als werkgever voor jou. Wij luisteren, adviseren en zoeken naar de ideale combinatie van afwisseling en zekerheid. Jij kunt vertrouwen op goede arbeidsvoorwaarden en contractuele zekerheid waar dat kan. Dat zeggen we niet voor niets! Bekijk zelf maar eens wat we je allemaal bieden.

Over arbeidsvoorwaarden

Wij denken ook aan de lange termijn. Een carrière overstijgt namelijk de opdracht waar je aan begint. Hoe zorgen we ervoor dat jij alles uit de detachering haalt dat je zoekt? Als een soort kompas geven onze loopbaanpaden richting aan jouw carrière en tijd bij Rochewood. Hoe we dat precies voor elkaar krijgen, lees je hier.

Over loopbaanpaden
Nieuwe collega
Nieuwe collega
Recruiter

Bekijk onze vacaturepagina voor deze vacature!

Daphne Voets
Daphne Voets
Accountmanager
t
06 12 80 92 92
e
d.voets@rochewood.nl
Arlette Langerak
Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl
Joanan Wolf
Joanan Wolf
Accountmanager
t
06 82 61 77 04
e
j.wolf@rochewood.nl
Rick Riegen
Rick Riegen
Online recruitment marketeer
t
06 12 87 38 70
e
r.riegen@rochewood.nl
Lysanne Burgmeijer
Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl
Marrianne van den Heuvel
Marrianne van den Heuvel
Recruiter
t
06 13 49 89 13
e
m.heuvel@rochewood.nl
Jeroen den Houdijker
Jeroen den Houdijker
Managing partner
t
06 53 17 89 11
e
j.houdijker@rochewood.nl
Lennard van den Brink
Lennard van den Brink
Managing partner
t
06 12 87 61 72
e
l.brink@rochewood.nl
Risette Verbeek
Risette Verbeek
Accountmanager
t
06 10 74 70 80
e
r.verbeek@rochewood.nl
Dennis Mica
Dennis Mica
Managing partner
t
06 23 82 47 14
e
d.mica@rochewood.nl
Jarik van den Akker
Jarik van den Akker
Medewerker HR-operations
t
06 12 87 84 79
e
j.akker@rochewood.nl
Inke Theunisse
Inke Theunisse
Medewerker HR-operations
t
06 48 67 40 23
e
i.theunisse@rochewood.nl
Matthew Last
Matthew Last
Accountmanager
t
06 12 87 00 12
e
m.last@rochewood.nl
Bekijk vacatures