Samen Zelfstandig voor freelancers

Samen Zelfstandig staat garant voor kwaliteit en is een collectief van experts op het gebied van casemanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid. Als lid kun je vertrouwen op het kwaliteitskeurmerk waar Rochewood als bemiddelaar om bekend staat. Alles wat je als freelancer van het collectief moet weten, vind je hier.

Samen ondernemen leidt tot mogelijkheden die je als individu vaak niet krijgt. Met elkaar trekken we interim-opdrachten aan en bouwen we aan een groot en relevant netwerk. Dat is de kracht van het collectief. Vooral waar deuren moeilijk te openen zijn, biedt onze gebundelde expertise meerwaarde. Denk aan aanbestedingen waar verschillende specialismen nodig zijn, of opdrachtgevers die alleen werken met bureaus (preferred suppliers) zoals Rochewood. Daarnaast kun je opdrachten waarvoor je zelf niet beschikbaar bent, inbrengen in het collectief tegen een eerlijke vergoeding. Zo helpen we elkaar. Bovendien verricht Rochewood voor jou gerichte acquisitie. Specifiek gericht op die opdrachtgevers waar je maar wat graag aan de slag zou gaan.

Een van de belangrijkste drijfveren in de keuze voor zelfstandig ondernemerschap, is vrijheid. De ruimte je eigen opdrachten te kiezen en op jouw manier te werken. Die vrijheid blijft behouden als je lid wordt van het collectief. Zo ben je bijvoorbeeld niet verplicht elke opdracht in te brengen binnen het collectief. Daarnaast ben je ook altijd vrij, zij het met een minimale opzegtermijn, het collectief te verlaten. De intentie is echter een langdurige samenwerking aan te gaan, omdat juist dat de kracht is van een collectief vormen.

 • We delen onze kennis en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van casemanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid.
 • We hebben een kritische houding, durven moeilijke zaken bespreekbaar te maken en adviseren ook ongevraagd.
 • We hebben aandacht voor elkaar, de organisatie waar we werken en beperken ons in opdrachten niet tot alleen de taak waarvoor we ingehuurd worden.
 • We werken zorgvuldig, geven onderbouwde adviezen en zorgen bij afronding van elke opdracht voor een goede overdacht.

Als lid van het collectief word je vanuit Rochewood op meerdere vlakken ondersteund. Die toegevoegde waarde begint veelal bij de opdracht. Via het collectief heb je toegang tot een uitgebreid netwerk, waaronder opdrachtgevers die werken met preferred suppliers. Ook aanbestedingen worden voor jou als lid toegankelijk. Bovendien verrichten we, in overleg met jou, gerichte acquisitie. Om jou aan de juiste tafels te krijgen, bouwen we een uniek cv dat opvalt en overtuigt. Staat een gesprek bij een opdrachtgever gepland, dan helpen we je ook bij de voorbereiding daarop.

Wanneer je start in een opdracht, kun je vertrouwen op een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst. Ook screeningsprocedures en facturatie nemen wij uit handen. Doordat je factureert aan Rochewood, ben je niet afhankelijk van de betaaltermijn van een opdrachtgever. Binnen 14 dagen, in de praktijk vaak nog sneller, is jouw factuur door ons voldaan. We helpen je ten slotte ook met zaken als verlenging, tariefonderhandeling en -indexatie en bieden begeleiding op maat.

We verwelkomen graag nieuwe leden tot het collectief. Ook jij bent van harte welkom. Om lid te kunnen worden, heb je al de nodige vlieguren gemaakt als zelfstandig specialist in de wereld van casemanagement en sociale zekerheid, ben je aangesloten bij een van de registers en herken jij jezelf in onze gedeelde waarden. Om de kwaliteit van het collectief te borgen, hebben we een selectieprocedure opgezet die bestaat uit twee gesprekken.

Wij snappen dat je wilt weten wat het lidmaatschap jou kost als freelancer. Ook daar zijn we volledig transparant in. Als lid betaal je een contributie aan het collectief. Hiermee financieren wij de zaken die hierboven genoemd zijn. Je betaalt alleen contributie als je meer dan 16 uur per week werkzaam bent. Bovendien kan je zelf bepalen of je opdrachten wel of niet in het collectief brengt.

 • Lid en in opdracht vanuit het collectief: €10,00 per uur
 • Lid en in een zelfverkregen opdracht: €3,00 per uur
 • Lid en in opdracht zonder Rochewood: €150,00 per maand
 • Lid en minder dan 16 uur per week in opdracht: Kosteloos
 • Per 1500 declarabele uren €1,00 korting tot een maximum van €3,00 per uur
 • Aanbrengfee van €1.500,00 vanaf 500 declarabele uren voor nieuwe leden die in opdracht gaan
 • Aanbrengfee van €1.500,00 vanaf 250 declarabele uren voor aangebrachte opdrachten vervuld door het collectief

Zelfstandig aan opdrachten werken en toch een groep betrouwbare en gemotiveerde collega's om je heen. Dat is Samen Zelfstandig!

Om onze gedeelde waarden als collectief te borgen, organiseren we vier keer per jaar kennissessies en netwerkevents. We hebben al ondervonden dat, wanneer professionals en opdrachtgevers inhoudelijk worden uitgedaagd door de juiste spreker, we bijzonder waardevolle interactie kunnen creëren. Goed voor jouw kennis, inzichten én je netwerk. Op kleinere schaal faciliteren we intervisie en delen we ervaringen of uitdagingen die we tegenkomen in onze opdrachten. Alles wat we organiseren proberen we, als bijkomend voordeel, te koppelen aan PE-punten voor jouw register.
 


Captcha image

Lees onze cases om te zien wat je als opdrachten via het collectief kunt verwachten.

Lees onze cases