Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze podcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van letselschade, verzekeringen en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

De  21ste aflevering van 'De Waarde van Werk' markeert opnieuw de terugkeer van een oude bekende. Ditmaal is dat Nicoline van Klaveren, die samen met onze oud-collega Matthew in gesprek ging over een zeer actuele ontwikkeling binnen de sociale zekerheid: de WIA-maatregel 'Praktisch beoordelen'.

Als auteur van het succesvolle boek 'Wegwijs in de WIA' is Nicoline natuurlijk bij uitstek degene om ons alles over deze maatregel, die per 1 juli van kracht wordt, te vertellen. Waarom is de maatregel er bijvoorbeeld gekomen? Wat houdt deze precies in en wat betekent het voor mensen die voor een WIA-beoordeling staan?

Zoals bij elke verandering, is ook op deze maatregel op voorhand voldoende aan te merken. Matthew legt Nicoline daarom ook verschillende kritische vragen voor. Is het bijvoorbeeld niet zo dat 'Praktisch beoordelen' ruimte biedt voor 'spelen met de waarheid' door werknemer en/of werkgever? En wat als iemand een 'reguliere beoordeling' wil ondergaan?

Deze aflevering is en blijft natuurlijk enigszins toekomstmuziek, dus zelfs Nicoline kan niet op elke vraag een pasklaar antwoord geven. Wél neemt ze ons mee in alles dat bij 'Praktisch beoordelen' komt kijken en waarom we misschien uiteindelijk concluderen dat deze maatregel weinig anders was dan water naar de zee dragen.. Benieuwd? Ontdek het in deze deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

Podcast nicole van klaveren
Bekijk alle vacatures