Bekijk actueel aanbod

Traineeship hypotheekacceptant (junior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €2600-3150 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Mbo, Hbo

 

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. In deze functie word je volledig opgeleid. De opleidingsklas begint op 1 oktober 2022.

Video

Hoe verwerk je jaarlijks bijna 40.000 hypotheekaanvragen voor meer dan 20 verschillende geldverstrekkers? Ontdek het zelf en grijp je kans opgeleid te worden tot Hypotheekacceptant!

BCMGlobal groeit hard en werkt nu al samen met meer dan 20 geldverstrekkers, waaronder Munt Hypotheken, Lloyds Bank en Argenta. Daarom start er 1 oktober een gloednieuwe opleidingsklas richting hypotheekacceptatie. Jij kunt nu al solliciteren!

De opleiding die je volgt
Je begint deze baan in een opleidingsklas. De op maat gemaakte opleiding duurt een maand en biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. Je krijgt daarin alles mee over hypotheken en wetgeving. Tegelijkertijd werk je aan praktijkopdrachten en krijg je al oefenend het vak en de manier van werken onder de knie. Ook wft-diploma’s horen erbij. BCMGlobal faciliteert in het studiemateriaal en de examens die je nodig hebt. 

Het werk dat je doet
Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk als Hypotheekacceptant. Je bent de belangrijkste schakel tussen de hypotheekadviseur en zijn klant en de geldverstrekker. Dagelijks beoordeel je zelfstandig hypotheekdossiers. Hoofdvraag: is het mogelijk om de gevraagde hypothecaire financiering te verstrekken binnen de kaders en het beleid van de geldverstrekker? Je verdiept je in loonstroken, arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen, koopovereenkomsten, taxatierapporten, echtscheidingspapieren, BKR-registraties en nog veel meer. Aan de hand van al deze documentatie samen bepaal jij of een hypothecaire financiering verstrekt kan worden. Past iets niet binnen de voorwaarden? Dan overleg je met collega’s of de geldverstrekker wat de alternatieven zijn.

Als Hypotheekacceptant bij BCMGlobal doe je meer dan het controleren van documentatie. Je werkt immers aan het eerste akkoord van een hypothecaire financiering. Je onderzoekt vooral de verbanden die bevestigen dat alle informatie daadwerkelijk klopt. Is het inkomen naast voldoende ook bestendig voor de langere termijn? Wat is het financiële verleden en hoe weegt dit in de beoordeling? Op welke manieren is er pensioen en inkomen opgebouwd? Uit welke documentatie blijkt dat? Slechts een greep uit de vele vragen die jij stelt.

Wat je heel goed kunt
Om de juiste vragen te kunnen stellen, weet je veel van hypotheken, wetgeving en fiscaliteit. Deze kennis heb je ook nodig in de dagelijkse gesprekken met adviseurs. Zij kunnen jou bellen of mailen als ze vragen hebben over het acceptatieproces. De opleiding en het inwerktraject voorziet in de kennis die je straks nodig hebt. 

Verder beschik je van nature over analytisch inzicht. Dat is belangrijk om de juiste verbanden te leggen en risico’s te beoordelen. Tegelijkertijd blijf jij je bewust van het verhaal rondom een aanvraag voor een hypothecaire financiering. Achter elk dossier zit immers een woonwens van een consument. Wat kan wel? Een klantvriendelijke en hulpvaardige instelling is onmisbaar om woonwensen te helpen vervullen.

Het team waarin je werkt
Het team behandelt met zo’n 60 collega’s gemiddeld tussen de 500 en 1000 dossiers per week (eerste akkoord). Ook renteaanbiedingen worden door het team uitgebracht. Het gehele team is opgedeeld in subteams (gemiddeld 20 collega's). Elk gespecialiseerd in een of meerdere geldverstrekkers. 

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is samen met FlexFront onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Atakan werkt als hypotheekacceptant voor BCMGlobal en is een vertrouwd gezicht voor veel mensen in hypothekenland. Hoe ervaart hij zijn baan? Let's talk!

Lees verhaal
Collega - Atakan (Tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2600-3150 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Vakopleidingen Wft-basis, Wft-hypothecair krediet
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis
 • Kennis en ervaring Werkervaring in de financiële dienstverlening, bij voorkeur met hypotheken
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is samen met FlexFront onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal
Lennard van den Brink
Managing partner
t
06 12 87 61 72
e
lennard@rochewood.nl