Bekijk actueel aanbod

Casemanager verzuim bij Rochewood en Dignis

  • Groningen
  • Sociale zekerheid
  • €3800-4300 (36 uur)
  • 32 of 36 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Kom werken in het Casemanagementteam van Rochewood voor 32 of 36 uur per week. Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 36 uur inclusief studiebudget voor extra vakopleidingen.

Als ambitieuze casemanager is dit precies de baan die jij ambieert! We gaan er namelijk van uit dat regie voeren over verzuim in een dynamische organisatie jou aanspreekt. En dat jij het een uitdaging vindt complexe re-integratietrajecten vlot te trekken, leidinggevenden daarin mee te nemen én ook nog eens mee te denken over hoe het in de toekomst beter kan. Klinkt goed toch? Lees daarom snel verder en ontdek waarom deze opdracht bij Dignis jouw ideale start bij Rochewood vormt!

Dignis is ingericht volgens het Eigen-Regiemodel. Dit betekent dat leidinggevenden verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding zoals de Wet Verbetering Poortwachter die voorschrijft. Het HR-team ondersteunt hen hierbij door bijvoorbeeld te controleren of herstelmeldingen juist zijn, verzuimpercentages kloppen en waar nodig als vraagbaak op te treden.

Doordat de afgelopen jaren veel is gebeurd bij Dignis, wisselingen in de Raad van Bestuur, bij HR en ook onder leidinggevenden, gaat nog niet alles zoals het ooit bedacht is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de verzuimbegeleiding. Het verzuimpercentage is inmiddels zo hoog opgelopen dat de organisatie heeft besloten in elk geval tot eind 2022 een casemanager in te zetten

Het werk dat je doet
Doel van jouw werk is de leidinggevenden helpen meer zelfstandig de verzuimprocessen te regisseren. Nu worden ze daarin nog proactief ondersteund vanuit HR, maar met jouw hulp is dat in de toekomst niet meer nodig. Gezien de huidige druk zal je in het begin mogelijk nog voor hen de spreekwoordelijke ‘vissen’ vangen, maar uiteindelijk leer je hun hoe ze dat zelf kunnen doen.

In eerste instantie krijg jij de dossiers toegewezen die al langer dan zes weken lopen. Vanaf hier pak jij de regie op. Bij een aantal dossiers zal je ontdekken dat sprake is van ‘onnodig’ verzuim, bijvoorbeeld omdat eigenlijk zorgverlof aan de orde is. Daarnaast is de verwachting dat veel inzetbaarheidsmogelijkheden nu niet benut worden en dat je ook hierin al snel veel winst behaalt.

De gesprekken die je voert met medewerkers zijn daarom, zo mogelijk, op locatie. Daarin neem je leidinggevenden zoveel mogelijk mee, zodat zij op termijn deze taak zelf kunnen oppakken. Je voert casemanagement op de dossiers, maar denkt ook aan preventiemogelijkheden. Hoe kan een leidinggevende uitvalsignalen herkennen en, belangrijker nog, wat te doen in zo’n situatie?

In de basis zorg jij dus dat het Eigen-Regiemodel in 2022 zo goed mogelijk wordt uitgevoerd binnen Dignis. Daarnaast ga je samen met je HR-collega’s en een senior-consultant van WTW, kritisch kijken naar het huidige verzuimbeleid. Ook de samenwerking met de arbodienst zal onderwerp van gesprek zijn. Voldoet de huidige maatwerkregeling, waarbij alleen uren bij de bedrijfsarts worden ingekocht, wel?

Wat je goed kunt
Om bij Dignis succesvol te zijn is het belangrijk dat je snel doorhebt waar precies de pijnpunten in de organisatie liggen. De roerige jaren hebben op verschillende locaties een wisselende uitwerking gehad. Dat vraagt steeds weer om een andere benadering. Jij voelt dit aan, vertaalt dat naar de juiste acties en trekt ook conclusies met het oog op de toekomst. Hoe krijgen we eenieder weer op dezelfde lijn?

Als regisseur treed je daadkrachtig op en neem je alle betrokkenen mee in het pad dat jij hebt uitgestippeld. Daarin zoek je actief de samenwerking met leidinggevenden en help je hen om in de toekomst, desgewenst, zelf als casemanager op te treden. Je zorgt zo enerzijds voor een snelle afname van het huidige verzuim en draagt bovendien bij aan de langetermijnoplossing.

Bij Dignis is veel ruimte voor empathie. Dat moet ook, want werken in de zorg kan nu eenmaal zwaar zijn. Dat het hen soms teveel wordt is daarom begrijpelijk. Aan de andere kant kent arbeidsongeschiktheid ook een zakelijk aspect, waaraan nu vaak voorbij wordt gegaan. Als professional weet jij dit wel bespreekbaar te maken. Ook als een situatie ernstig of zelfs uitzichtloos is. Noem het ‘warme zakelijkheid’.

Vanuit de dossiers die je behandelt, de gesprekken die je voert en wat je gewoonweg observeert in de organisatie, kom jij met concrete aanbevelingen over hoe het beter kan. Dit bespreek je met je HR-collega’s en de senior-consultant van WTW. Met hen rapporteer je vervolgens aan de Raad van Bestuur of de interim-manager Bedrijfsvoering.

Ten slotte horen natuurlijk ook de meer voor de hand liggende werkzaamheden bij jouw takenpakket als casemanager verzuim. Denk bijvoorbeeld aan (vervolg)afspraken plannen met de arbeidsdeskundige of andere specialisten. Daarnaast zet je interventies in, zoals 2de-spoorbegeleiding of een deskundigenoordeel, en volg je deze ook op. Dit alles leg je zorgvuldig vast, zodat dossiers ‘Poortwachterproof’ zijn.

Over Dignis
Good to know: Dignis is op dit moment nog onderdeel van Lentis, maar staat vanaf volgend jaar op eigen benen. De organisatie is dus volop bezig om deze transitie vorm te geven. Als tijdelijke collega ben jij nodig om op het gebied van verzuim en re-integratie voor rust te zorgen. Met jou als verzuimregisseur zijn dossiers in goede handen.

Via Rochewood werk je gedetacheerd bij een opdrachtgever, maar zijn wij er als werkgever voor jou. Wij luisteren, adviseren en zoeken naar de ideale combinatie van afwisseling en zekerheid. Jij kunt vertrouwen op goede arbeidsvoorwaarden en contractuele zekerheid waar dat kan.

Werken bij Rochewood
 • Contract Contract voor onbepaalde tijd
 • Salaris €3800-4300 (36 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto), NS Businesscard (ov), Leasefiets
 • Loopbaanpad Werken aan je eigen loopbaanpad en ontwikkeling: de keuze voor onbegrensd studiebudget + een werkweek aan studie-uren + toegang tot onze vakopleidingen
 • Vakantie 22,5 dagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering PensioenPlus via StiPP + Collectiviteitskorting op zorg- en schadeverzekeringen
 • Vakopleidingen Toegang tot onze vakopleidingen, Jaarlijks tot €500 vrij te besteden voor jouw duurzame inzetbaarheid
 • Wft en inzetbaarheid Lidmaatschap RSC of RNVC via Rochewood
 • Kennis en vitaliteit Toegang tot onze (online) masterclasses en kennissessies + 50% korting op sportabonnement + deelname aan a.s.r. Vitality
 • Thuiswerken €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek via Coolblue, Thuiswerken
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's CROV, Register Casemanager (RCCM/RCM/RCMC)
 • Kennis en ervaring Ervaring met verzuimbegeleiding binnen een complexe organisatie
 • Beschikbaarheid 32 of 36 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. In het beste geval maken we telefonisch kennis met elkaar en plannen we een sollicitatiegesprek in. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Het eerste gesprek voer je met onze recruiter Lysanne. Je bent hiervoor van harte welkom op ons kantoor in Harderwijk of we plannen een online afspraak in via Microsoft Teams. Het eerste gesprek gaat over wie jij bent. We praten samen over jouw ervaringen en ambities, en beoordelen of Rochewood bij jou past en andersom. Na dit gesprek voeren we aanvullend referentieonderzoek uit.

 • Zien we de samenwerking zitten, dan kun je een passend en uitgebreid arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Zijn we het daarover eens, dan bouwen we jouw eigen Rochewood cv en presenteren we je aan onze opdrachtgevers. Jij weet altijd precies wie dat zijn. Elk gesprek bereiden we samen voor.

  Het kan zijn dat je jouw contract ofwel tekent voordat je hebt gesproken met opdrachtgevers of daarna en dus al zeker weet wat je gaat doen.

 • Je hebt een belangrijke keuze gemaakt en dat mag best gevierd worden. De ondertekening van jouw contract is dan ook een feestje! Op kantoor ontmoet je meerdere collega’s en word je volledig meegenomen in alles dat je moet weten. Zo kun je vol vertrouwen uitkijken naar je eerste echte werkdag. Veel succes!

Matthew Last
Consultant team Sociale zekerheid
t
06 12 87 00 12
e
matthew@rochewood.nl