Bekijk actueel aanbod

Acceptant zakelijk verzekeren (junior) bij Nationale Nederlanden en Rochewood

  • Den Haag
  • Verzekeringen
  • €2300-2750 (36 uur)
  • 32 of 36 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vacature voor een junior zakelijk acceptant bij Rochewood en Nationale Nederlanden inclusief een opleidingstraject, jaarcontract en nieuwe wft-diploma’s.

''De klant moet aan het eind van de rit passend verzekerd zijn maar ook tevreden met de dienstverlening. Daar probeer je samen voor te zorgen.''

Dankzij deze vacature zet je een mooie, volgende stap in de verzekeringswereld. Het komende jaar kun je via Rochewood aan de slag bij verzekeraar Nationale Nederlanden (NN). In deze vacature lichten we het traject zo duidelijk mogelijk toe.

Het werk dat je doet
Als acceptant beoordeel en accepteer je zakelijke risico’s voor het MKB. Je bepaalt feitelijk of en hoe de risico’s die een bedrijf loopt op schade, te verzekeren zijn door NN. Daarbij bepaal je de premie en eventuele clausules en preventiemaatregelen. Uiteindelijk lever je een volledige offerte en verzekeringspolis op die de adviseur (meestal werkzaam bij een tussenpersoon) met de klant bespreekt.

Is het wagenpark van een financieel advieskantoor voldoende verzekerd tegen stormschade? Hoe kunnen conflicten met leveranciers worden ondervangen met een bedrijfsrechtsbijstandverzekering? Dit zijn voorbeelden van de risico’s en verzekeringen waar jij je in verdiept. 

Wat je heel goed kunt
Acceptanten hebben van nature analytisch inzicht en werken nauwkeurig. Dat is namelijk belangrijk om de juiste verbanden te leggen en risico’s correct te beoordelen. Tegelijkertijd blijf je bewust van de context rondom een verzekeringsvraag. Je helpt namelijk bedrijven te blijven ondernemen, doordat risico’s goed afgedekt zijn.

Qua kennis weet je veel van (zakelijke) verzekeringen en kun je een beeld vormen bij typische bedrijfsrisico’s. Deze kennis heb je ook nodig in de dagelijkse gesprekken met adviseurs. Zij kunnen jou bellen of mailen als ze vragen hebben over het acceptatieproces. De extra Wft-diploma’s en het inwerktraject geven je de kennis die je nodig hebt.

De omgeving waarin je werkt
Meerdere van onze collega’s werken momenteel bij NN. De kans is dus groot dat je met ervaren Rochewood-collega’s gaat samenwerken. Overigens ook niet zo gek, want er is veel werk te doen. Dat komt mede door de overname van Delta Lloyd en VIVAT/Reaal in het verleden. Daarnaast is het tweede halfjaar altijd een drukkere periode. Ideaal voor jou om in korte tijd veel werkervaring op te doen en veel te leren. Naast het opdoen van werkervaring, ga je aan de slag met het behalen van extra Wft-diploma’s, zoals Wft-schade zakelijk.

Begeleiding vanuit Rochewood
Naast de ervaren collega’s ter plekke, word je persoonlijk begeleid door een eigen accountmanager. In dit geval Joanan. Hij is contactpersoon voor jou en NN. Geregeld hebben jullie met elkaar contact. Hoe het gaat in de opdracht, hoe het gaat jou persoonlijk, wat je ambities zijn en om tussentijds te evalueren.

Het vervolg na het eerste jaar
Na een jaar werken weten we allebei of het werken als zakelijk acceptant bij je past. Het tweede jaar kunnen we verlengen met een contract voor onbepaalde tijd. Het is vanaf dat moment ook mogelijk een van de zwaardere branche-opleidingen te volgen. Qua werk kun je hetzelfde werk blijven doen, doorstromen binnen NN of eventueel bij een andere verzekeraar aan de slag.

> Meer over loopbaanpaden en opleidingen

Via Rochewood kom je nog eens ergens. We werken samen met meer dan 35 verschillende opdrachtgevers in Nederland. We vinden samen met jou ongetwijfeld de juiste match. Het is ook nog eens goed voor jouw netwerk. Wedden dat je straks weer met een glimlach aan het werk gaat?

Werken bij Rochewood

Verhalen inspireren. Daarom werken we de verhalen uit van de mensen die bij Rochewood werken. En dat doen ze in allerlei rollen bij allerlei organisaties. Dit keer het verhaal van Martijn. Hij werkt als acceptant bij Nationale Nederlanden en kan je daar alles over vertellen.

Lees zijn verhaal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2300-2750 (36 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto), NS Businesscard (ov), Leasefiets
 • Loopbaanpad Bij verlenging met een contract voor onbepaalde tijd: de keuze voor onbegrensd studiebudget + een werkweek aan studie-uren + toegang tot onze vakopleidingen
 • Vakantie 22,5 dagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering PensioenPlus via StiPP + Collectiviteitskorting op zorg- en schadeverzekeringen
 • Vakopleidingen Bij verlenging met een contract voor onbepaalde tijd: toegang tot onze vakopleidingen, Wft-schade zakelijk
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement + Lidmaatschap PIV/RSC (optioneel) + €500 budget per jaar voor jouw duurzame inzetbaarheid
 • Kennis en vitaliteit Toegang tot onze (online) masterclasses en kennissessies + 50% korting op sportabonnement + deelname aan a.s.r. Vitality
 • Thuiswerken €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek via Coolblue, Thuiswerken
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring Werkervaring met particulier verzekeren, bijvoorbeeld bij een verzekeraar, tussenpersoon of vergelijkingsplatform
 • Beschikbaarheid 32 of 36 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. In het beste geval maken we telefonisch kennis met elkaar en plannen we een sollicitatiegesprek in. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Het eerste gesprek voer je met onze recruiter Marrianne. Je bent hiervoor van harte welkom op ons kantoor in Harderwijk of we plannen een online afspraak in via Microsoft Teams. Het eerste gesprek gaat over wie jij bent. We praten samen over jouw ervaringen en ambities, en beoordelen of Rochewood bij jou past en andersom. Na dit gesprek voeren we aanvullend referentieonderzoek uit.

 • Zien we de samenwerking zitten, dan kun je een passend en uitgebreid arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Zijn we het daarover eens, dan bouwen we jouw eigen Rochewood cv en presenteren we je aan onze opdrachtgevers. Jij weet altijd precies wie dat zijn. Elk gesprek bereiden we samen voor.

  Het kan zijn dat je jouw contract ofwel tekent voordat je hebt gesproken met opdrachtgevers of daarna en dus al zeker weet wat je gaat doen.

 • Je hebt een belangrijke keuze gemaakt en dat mag best gevierd worden. De ondertekening van jouw contract is dan ook een feestje! Op kantoor ontmoet je meerdere collega’s en word je volledig meegenomen in alles dat je moet weten. Zo kun je vol vertrouwen uitkijken naar je eerste echte werkdag. Veel succes!

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl