Bekijk actueel aanbod

Medewerker marketing en communicatie (senior) bij FlexFront

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3500-4000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Mbo, Hbo

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever FlexFront/BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van een collega.

Video (ander werk, zelfde bedrijf)

Toe aan een nieuw merk? Heb je (nog weinig) kennis van hypotheken of serviceproviding, maar kun je wel wat met: al 6 jaar op rij de beste serviceprovider van Nederland? FlexFront zoekt een nieuwe creatieve collega om er komend jaar een 7 van te maken!

FlexFront/BCMGlobal valt simpel te omschrijven als hypotheekexperts die ervoor zorgen dat geldverstrekkers (zoals MUNTHypotheken) en advieskantoren (waar hypotheekadviseurs werken), elkaar gemakkelijk blijven vinden. FlexFront/BCMGlobal faciliteert de samenwerking tussen beiden. Heb je zelf een hypotheek? Dan is de kans groot dat een van je 160 toekomstige collega’s je hier achter de schermen mee geholpen heeft.

Het werk dat je doet
Als Marketeer maak je creatieve content en bouw je mee aan het eigen merk, maar werk je ook aan de naamsbekendheid van geldverstrekkers. Want hoe beter deze bekend staan, hoe groter de kans dat hypotheekadviseurs ze onder de aandacht brengen bij consumenten.

Er is vooral behoefte aan creatieve en energieke verhalenverteller die de wereld van hypotheken interessant maakt en houdt voor onze klanten. Je werkt vooral aan content zoals verhalen van collega’s en klanten, persberichten, nieuwtjes over de nieuwste voorwaarden van een geldverstrekker, nieuwsbrieven, posts op Linkedin, teksten voor de website en de app, brochures en infographics en mooie visuals.

Waar leuk en mooi de ene helft vormt van goed, is relevantie de andere helft. Om in het brede palet van (online) marketing de juiste kleuren en het geschikte gereedschap te vinden, verdiep jij je natuurlijk in je doelgroep. Wat speelt er in de hypothekenmarkt? Wat prikkelt mensen en organisaties die hierin werken? Van consument tot adviseur tot geldverstrekker tot serviceprovider. Je weet precies de juiste verbanden te leggen, waar leuke, mooie én relevante content uit voortkomt.

Naast content werkt het marketingteam ook aan de organisatie van offline events en online kennisessies, interne communicatie, bezoek aan vakbeurzen, branding en webdesign. Ook hier kun jij je creativiteit in kwijt. Er wordt weliswaar samengewerkt met externe bureaus, zoals een designbureau, websiteprovider en Rochewood voor de arbeidsmarktcommunicatie, maar hoe meer je zelf kunt met Photoshop, Illustrator, Indesign en eventueel Premiere Pro, hoe beter!

Wat je heel goed kunt
Het begint allemaal bij een flinke dosis enthousiasme om te helpen bouwen aan een groeiend merk. Daarnaast is er specifiek behoefte aan een contentspecialist. Een inventief iemand die gedachten omzet in beelden, graag bedenkt, schrijft, ontwerpt en (zelf)kritisch is. Je kunt verschillende soorten content maken en samen het team naar een hoger niveau brengen. Omdat er veel te doen is en collega’s en het management geregeld ideeën met je delen, is het prioriteren wat je wel en niet doet belangrijk.

Het team waarin je werkt
Momenteel werken er twee collega’s op de marketingafdeling: Chairin en Silke. Hoewel iedereen elkaar kan opvangen en zowel voor FlexFront als BCMGlobal werkt, heeft elke collega een eigen specialiteit. Die van jou wordt (vooral digitale) content. De algemeen directeur geeft leiding aan het team.

Sinds 1997 is FlexFront als serviceprovider actief in de hypothekenwereld. FlexFront is ook in 2022, voor het zevende jaar op rij, uitgeroepen tot beste serviceprovider van Nederland. Dat kan alleen door de beste dienstverlening te bieden en te blijven innoveren. Voor zo’n 1200 advieskantoren en adviseurs is FlexFront een betrokken partner en echte hypothecair kennisexpert. FlexFront is samen met BCMGlobal onderdeel van Link Group.

Werken bij FlexFront

FlexFront zit zelden stil. Zo is er recent een nieuwe dienst gelanceerd samen met een gloednieuwe website, genaamd MijnHypotheekGeregeld. Een van de projecten waar je als marketeer aan kunt werken.

Neem een kijkje
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3500-4000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Kennis en ervaring Ruime werkervaring als contentmarketeer, ervaren met editingsoftware, zoals Adobe Creative Suite
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Zijn we beiden enthousiast? Dan stellen we je voor aan FlexFront.  
   

 • Door naar de volgende ronde, dan helpen we je met de voorbereiding. Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voor komen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.