Bekijk actueel aanbod

Adviseur zakelijk verzekeren (buitendienst) bij FIRM Financieel

  • Gouda
  • Verzekeringen
  • €3000-4000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Mbo, Hbo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever FIRM Financieel. De vacature is ontstaan vanwege groei van het aantal klanten.

Verzekeringen zijn niet uniek. Als adviseur maak je het verschil in je manier van werken. Precies zoals ze dat bij FIRM Financieel graag doen. Je volgende stap richting zakelijk verzekeren zet je hier!  

Als zakelijk adviseur bij FIRM Financieel leer je de wereld van ondernemers en hun bedrijven kennen, breng je (zakelijke) risico’s in beeld en help je deze af te dekken. We geven je een duidelijk beeld wat je van deze baan kunt verwachten.

Het werk dat je doet
Ondernemen doe je niet zonder risico’s. Met slimme preventiemaatregelen kom je een heel eind. Verzekeringen vormen het sluitstuk. Als verzekeringsadviseur denk je mee en help je ondernemers zelfverzekerd de juiste keuzes te maken. Je voert een risicoscan uit (op locatie), beoordeelt eventueel het huidige verzekeringspakket, brengt hiaten en verbeterpunten in beeld en vergelijkt mogelijke alternatieven. Het geheel werk je samen met je collega van de binnendienst uit in een duidelijke offerte. Is de klant overtuigd, dan begeleid je de aanvraag richting de verzekeraar. De klantrelatie onderhoud je met geregeld contact en jaarlijkse onderhoudsgesprekken. Is er toch een keer schade? Dan sta je klaar om al het contact met de verzekeraar in goede banen te leiden.

FIRM Financieel werkt in volmacht samen met Connect Assuradeuren, hebben diverse provinciale aanstellingen en een beurskanaal. FIRM heeft zo toegang tot alle bekende verzekeraars waaronder de Goudse Verzekeringen, a.s.r. en Nationale Nederlanden. Er is dus altijd wel een passende verzekeringsoplossing te vinden voor je klant. Dat is fijn werken als adviseur!

De klanten waarmee je werkt
FIRM Financieel werkt met steeds meer klanten samen. Dit zijn vooral mkb-bedrijven actief in het Groene Hart. Denk aan branches als installatietechniek, logistiek, productie maar ook zakelijke dienstverleners, zoals uitzend- en detacheringsbureaus. Je adviseert klanten over zakelijk verzekeren gedacht vanuit de onderneming (o.a. aansprakelijkheid, brand, transport), de ondernemer (arbeidsongeschiktheid en verzekeringen in privé) en het personeel (collectieve inkomens- en verzuimverzekeringen). Samen met je eigen binnendienst bedien je een klantportefeuille van ongeveer 75 klanten. Natuurlijk is er ruimte voor groei.

Een klantrelatie start met het geven van inzicht in risico’s. Uit de uitgebreide risicoscan van FIRM Financieel blijkt dat verzekeren vaak beter kan. Dankzij deze scherpe blik en persoonlijke manier van werken, werken klanten graag samen met FIRM Financieel. 

Wat je heel goed kunt
Naast je inhoudelijke verzekeringskennis ben je vooral een adviseur die de taal van de ondernemer spreekt. Verzekeringen zijn belangrijk, maar zelden populair om over te praten. Ondernemers willen vooral ondernemen. Jij helpt ze daarbij door aan de risico’s te denken. Omdat FIRM Financieel regionaal goed bekend staat en samenwerkt met een accountantskantoor, zijn er regelmatig goede leads om op te volgen. Koude acquisitie is dus zelden nodig. 

FIRM Financieel is vooral succesvol dankzij de persoonlijke benadering en aandacht voor de klant. Een jonge organisatie biedt daarnaast vrijheid en perspectief mee te groeien. Je werk is te vormen naar wat het best bij jou past. Tegelijkertijd is het werk dynamisch, soms onvoorspelbaar en vraagt het de nodige flexibiliteit van jou als collega. Flexibele werktijden komen voor.

Het team waarin je werkt
Momenteel werken er 10 collega’s bij FIRM Financieel. De eigenaren Erwin (specialist verzekeringen) en Bert (specialist financieren) werken eveneens als adviseurs en hebben veel ervaring in het bank- en verzekeringswezen. Daarnaast is er een ondersteunende commerciële én administratieve binnendienst. Je kunt afwisselend werken op kantoor in Gouda, Ridderkerk of Alphen aan den Rijn. Thuiswerken is mogelijk op momenten dat dit beter uitkomt.

FIRM Financieel is een regionaal advieskantoor gespecialiseerd in risicomanagement, zakelijk verzekeren, hypotheken en financieren. FIRM Financieel is in 2017 gestart en heeft in een aantal jaren een mooie groei doorgemaakt. Het komende jaar wil men samen met jou deze groei doorzetten.

Werken bij FIRM Financieel
Opdrachtgever - FIRM Financieel (kleurblok met afbeelding vacature)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3000-4000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding Leaseauto, Zakelijke kilometers volledig vergoed
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement, Wft-inkomen, Wft-vermogen
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Kennis en ervaring Werkervaring met verzekeren, bijvoorbeeld als particulier of zakelijk adviseur bij een verzekeraar of advieskantoor
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je een kort telefonisch gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over de vacature. Wij doen daarin alleen een selectie op de harde eisen. Na dit gesprek versturen we jouw sollicitatie in zijn geheel naar Firm Financieel en nemen zij de procedure verder over.

 • Het eerste gesprek voer je met de eigenaren Erwin en Bert. Het tweede gesprek voer je met een collega van de binnendienst. De gesprekken worden face-to-face gevoerd. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige wordt getoetst.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature.

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één maand.

Marrianne Holtslag-van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl