Bekijk actueel aanbod

Underwriter brand zakelijk (specialist) bij MS Amlin

  • Amstelveen
  • Verzekeringen
  • 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vaste vacature in het Specialistenteam property corporate clients van MS Amlin in Amstelveen of Rotterdam. De vacature is ontstaan vanwege uitbreiding van de portefeuille en het vertrek van een collega.

Ben jij specialist op het gebied van complexe zakelijke brandrisico’s? Vind je het leuk het voortouw te nemen als er een wijziging in het acceptatiebeleid gedaan moet worden? Solliciteer en wie weet ga jij aan de slag als senior Underwriter brand zakelijk bij MS Amlin.

Als senior Underwriter brand zakelijk verricht je alle werkzaamheden rondom het beoordelen en accepteren van (complexe) brandrisico’s van de corporate clients. Jouw werk is maatwerk, je zal je dus voornamelijk verdiepen in complexe aanvragen en mutaties. Je doorziet risico’s, legt de juiste verbanden en kan dit duidelijk uitleggen aan de eindklant of het intermediair. Jij bent voor de klanten van MS Amlin het gezicht voor de afdeling property. Dit betekent dat relatiebeheer een belangrijk onderdeel is in je werk.

Jouw verantwoordelijkheid gaat verder dan regulier acceptatiewerk. Als senior Underwriter ga je aan de slag met het ontwikkelen van de producten. Jij bent een vakspecialist. Dit betekent dat je continu op de hoogte bent van actuele wet- en regelgeving verzekeringstechnische ontwikkelingen, de wensen van de klant en ontwikkelingen in de markt. Als een wijziging in het (acceptatie)beleid vereist is, onderneem jij samen met de Lead Underwriter en de actuariële afdeling actie. Vanwege jouw sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden ben je in staat jouw collega-acceptanten hierin mee te nemen.

Wat je heel goed kunt
In het team breng jij input voor behoud en vernieuwing van de portefeuille. Je hebt strategisch inzicht en komt met ideeën voor productontwikkeling. Je weet statische kennis om te zetten in een levend beeld bij de stakeholders door middel van het geven van productpresentaties. Samen met het team werk je aan de groei van de property portefeuille en de groei van MS Amlin op internationaal gebied. Wat deze functie zo bijzonder maakt is dat je de kans krijgt door te groeien naar de functie van Lead Class Underwriter. 

Het team
Er wordt vanuit de locaties Amstelveen en Rotterdam gewerkt. Het property team bestaat uit de Lead Underwriter en 6 acceptatie specialisten verdeeld over (zakelijke) vakgebieden. De afdeling wordt ondersteund door een aantal assistenten, tevens specialist op het gebied van brand. Er wordt nauw samengewerkt met de afdelingen Wagenpark en Aansprakelijkheid. Als senior Underwriter mag jij zelf kiezen op welke locatie je aan de slag gaat, dit kan Amstelveen of Rotterdam zijn. Een combinatie van locaties en thuiswerken is ook mogelijk. 

MS Amlin

MS Amlin opereert internationaal als (her)verzekeraar en staat daarmee in de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD. De sectoren waarmee je aan de slag gaat lopen uiteen van de zorgsector, (semi-)overheid, onderwijs tot vastgoed, logistiek en de (maak)industrie.

Leer het team kennen
 • Contract Jaarcontract met de intentie tot een vast contract, Salarisschaal op aanvraag
 • Bonus 13e maand, Prestatiebeloning o.b.v. individuele resultaten
 • Reiskostenvergoeding NS Businesscard (ov), Leaseauto
 • Vakantie 25 tot 27 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling + Collectiviteitskorting op verzekeringen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk, Branchediploma Brandverzekeringen
 • Kennis en ervaring Ervaring als Acceptant/Underwriter met het specialisme (groot)zakelijke brandverzekeringen en kennis en beheersing van de Engelse taal
 • Beschikbaarheid 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met MS Amlin en nemen zij de procedure verder over.

 • Zowel het eerste als tweede gesprek voer je met een van de managers van de afdeling en een collega die dit werk al doet. Beide gesprekken vinden plaats op kantoor in Amstelveen  Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. 

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken volgt een digitaal assessments gericht op jouw competenties. Gaat dit goed, dan volgt een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je enthousiast bent en vlot kunt beginnen aan je nieuwe baan bij MS Amlin

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl