Bekijk actueel aanbod

Business intelligence analist (senior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €6000-7000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege groei van de organisatie.

''Stel je voor hoe tof het is als een collega van een afdeling verderop met één druk op de knop precies de juiste data kan ophalen.''

Als Analist business intelligence weet je veel beter dan wij wat je allemaal doet. Maar welke context en uitdagingen je kunt verwachten van een groeiende servicer als BCMGlobal? Dat kunnen we je wel vertellen!

Het werk dat je doet
Als Analist business intelligence bij BCMGlobal bouw je mee aan het succes van een groeiende end-to-end dienstverlener op het gebied van leningadministraties. Vooral door de slimste datarapportages en dashboards te bedenken en te bouwen. Daarvoor krijg je de beschikking tot een reeds gebouwd datawarehouse (ontwikkeld door het internationale bedrijfsonderdeel Empirics dat is gespecialiseerd in data-analyse en modelling), maar is er alle ruimte nieuwe datagedreven inzichten te ontdekken en op maat verder te ontwikkelen.

Dat betekent dat er nog legio wensen en initiatieven mogelijk zijn op het gebied van business intelligence. Zowel voor de interne bedrijfsvoering (riskmanagement, accounting en operationeel management) als voor de dienstverlening aan geldverstrekkers (klanten). Naarmate deze dienstverlening evolueert en complexer wordt, wordt ook de behoefte aan data en inzicht steeds groter. Momenteel krijgen klanten dit inzicht middels periodieke en ad hoc rapportages. Op termijn bouw je mee aan een realtime klantportaal dat uit allerlei bronnen relevante data ontsluit over lopende hypotheken.

Wat je heel goed kunt
Vanzelfsprekend breng je alles wat je van een ervaren Business intelligence analist mag verwachten. Zo heb je kennis van en ervaring met Cloudservices als Azure en verschillende Microsoft tooling, zoals SQL Server (SSIS, SSAS, SSRS) en Power BI. Daarnaast herken je de context die we beschrijven. Je hebt dit al eens meegemaakt in de financiële dienstverlening en specifiek gericht op hypotheekprocessen. Qua vaardigheden is je communicatief vermogen essentieel. Juist omdat je hoogstwaarschijnlijk de meest ervaren persoon bent in dit vakgebied, maak je complexe materie begrijpelijk en relevant. Je bent er niet om kennis te spuien, maar vooral te werken aan oplossingen.

Daarnaast breng je vooral senioriteit in door ondernemend te zijn en eigen initiatief te nemen. Juist strategisch inzicht is van harte welkom. Jij herkent mogelijkheden al voordat ze voor een ander duidelijk zijn en vertaalt dit naar korte termijn acties. Je voelt je helemaal thuis als je op een projectmatige manier mag denken en handelen. In ruil voor die verantwoordelijkheid krijg je alle vrijheid om creatief te zijn en een leidende pioniersrol te pakken op het gebied van business intelligence.

Het team waarin je werkt
Zoals gezegd is het BI-team van BCMGlobal in opbouw. Jij sluit hier als senior bij aan. Momenteel richt een projectteam met ervaren (interim) specialisten (zo’n 8 collega’s) zich op de ontwikkeling van BI. Daarnaast zijn er 2 vaste collega’s gericht op data-analyse en rapportages waar je vooral mee zult samenwerken. Het is de bedoeling dat jullie samen bouwen aan een BI-team dat op lange termijn aan de gehele organisatie waarde toevoegt.

Hypotheken en data
Bij het aangaan van een hypotheek komt behoorlijk wat kijken. Laat staan bij het accepteren en beheren daarvan. Om een hypotheek te accepteren en beheren wordt data verzameld over de consument, een of meerdere onderpanden en de lening zelf. Dat is logisch als je wettelijk moet kunnen verantwoorden dat iemands kredietwaardigheid overeenkomt de verstrekte hypothecaire lening. Deze data wordt ontsloten uit allerlei verschillende bronnen, zoals werkgeversverklaringen en arbeidsovereenkomsten, BKR-registraties, kadastrale gegevens, jaarstukken van ondernemers, taxatierapporten enzovoort. Ook tijdens de beheerfase van een hypotheek is inzicht in gegevens van belang, denk aan financiële gegevens zoals binnengekomen rentes en aflossingen of potentiele achterstanden hierop. Zowel op granulair enkel hypotheekniveau, als op het totale portfolioniveau.

BCMGlobal

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers.

Werken bij BCMGlobal
Collega - Myro (Tekst met afbeelding)

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Myro is vanuit sales omgeschoold tot data analist. Waar werkt hij allemaal aan? En waarom is data voor een serviceprovider zo belangrijk? Tijd voor een kijkje onder de kap!

Lees verhaal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €6000-7000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Ervaring als Business intelligene analist op het gebied van hypotheken
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis en plannen we het eerste gesprek. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Arlette gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Daarnaast winnen we ten minste 1 referentie in. Gaat dit allemaal goed? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal en plannen we het tweede gesprek met jou in. We helpen je ook het gesprek voor te bereiden.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voorkomen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl