Bekijk actueel aanbod

Kredietanalist buy-to-let (senior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3800-4700 (40 uur)
  • 32, 36, 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege groei van de organisatie.

De markt voor verhuurhypotheken is booming en ook bij BCMGlobal merken ze dat. Daar waar er al meer dan 40.000 aanvragen voor woninghypotheken per jaar worden verwerkt, wordt er gewerkt aan een geheel nieuw team gericht op verhuurhypotheken (buy-to-let). Jij kunt als Kredietanalist een van de eerste collega's worden!

Het werk dat je doet
Als Kredietanalist ben je de belangrijkste schakel tussen de hypotheekadviseur en de professionele belegger aan de ene kant en de geldverstrekker aan de andere kant. Je weet alles van specifiek verhuurhypotheken en de geldverstrekkers waarmee je werkt. Wat er kan, wat er niet kan en wat er toch wel mogelijk is als jij je best ervoor doet.

Dagelijks beoordeel je volledig zelfstandig verhuurhypotheekdossiers. Van rente-aanbieding tot eerste en uiteindelijk het finaal akkoord. Daarin volg je de afspraken volgens service level agreements, maar blijft de hoofdvraag: is het een verantwoord risico deze hypotheek te verstrekken? Je verdiept je in jaarstukken, loonstroken, arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen, koopovereenkomsten, taxatierapporten, echtscheidingspapieren, BKR-registraties en nog veel meer. Allemaal documentatie dat samen bepaalt of een hypotheek verstrekt kan worden. Past iets niet binnen de voorwaarden? Dan overleg je met je collega’s wat de alternatieven zijn.

Wat je heel goed kunt
Als Kredietanalist doe je veel meer dan alleen het controleren van een hypotheekaanvraag. Doordat je verantwoordelijk bent voor de gehele keten aan werkzaamheden, van rente-aanbieding tot en met finaal akkoord, is ervaring en kennis belangrijk. In alles dat je doet ben je vooral op zoek naar de verbanden die bevestigen dat alle informatie die je hebt gekregen daadwerkelijk klopt. Dat is de verantwoordelijkheid die geldverstrekkers jou toevertrouwen. Is het inkomen bestendig en hoe is deze samengesteld? Welk verleden speelt er dat relevant is? Uit welke documentatie blijkt dat?

Om dit werk goed te kunnen, weet je veel van verhuurhypotheken, maar ook van wetgeving, fiscaliteit en de systemen waarin je werkt. Er wordt gewerkt met het Close acceptatie-systeem (Davinci) en het zelf ontwikkelde systeem FAST. Je legt de juiste verbanden en begrijpt het verhaal rondom een aanvraag. Je bent je dus bewust van de klant achter elk dossier. Analytisch inzicht is essentieel om risico’s goed te beoordelen. Als cijfers voor jou gaan leven en je meer ziet dan een dossier, dan past het werken als Kredietanalist goed bij je.

Het team waarin je werkt
Daar waar de afdeling Mid office (hypotheekacceptatie) al bestaat uit meer dan 70 collega's en jaarlijks ruim 40.000 hypotheekaanvragen verwerkt en er op het gebied van buy-to-let reeds hypotheken beheerd worden, wordt dit nieuwe team in 2021 geformeerd. Eigenlijk kun je dit team zien als een samensmelting tussen deze twee vakgebieden. Daarom staat al het nodige aan processen, systemen en klanten, maar is er juist in dit team veel ruimte voor initiatief en verdere ontwikkeling. Wel zal het team bestaan uit ervaren vakspecialisten. Daarin speel jij als collega een belangrijke rol. Niet alleen vanwege je expertise, maar ook dankzij je ondernemende persoonlijkheid en gedrevenheid er een succes van te maken.

BCMGlobal

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3800-4700 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-hypothecair krediet
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Hypotheekacceptant/Kredietanalist specifiek gericht op verhuurhypotheken (buy-to-let), bij voorkeur ervaring met het acceptatiesysteem Davinci Close
 • Beschikbaarheid 32, 36, 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Zijn we beiden enthousiast? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal. 

 • Door naar de volgende ronde, dan helpen we je met de voorbereiding. Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voor komen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.