Bekijk actueel aanbod

Casemanager WGA

  • Utrecht
  • Sociale zekerheid
  • €4000-4750 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo

Hoe fijn is het dat je juist in deze tijd rondom Covid-19 als Casemanager verschillende organisaties verder kunt helpen? Dat jij de winkel draaiende houdt als er een collega ziek thuis zit, of het team (op afstand) komt versterken om de toenemende dossiers op te pakken? Altijd en direct van toegevoegde waarde zijn, dat is de kern van het werken als Casemanager in de detachering, juist nu! Daarom ligt onze zoektocht naar een nieuwe collega Casemanager WGA niet stil. 

Je werkt al een aantal jaar met heel veel plezier bij je werkgever, je hebt mooie stappen in je carrière mogen zetten en haalt voldoening uit je functie. Ondanks het feit dat je het goed naar je zin hebt denk je steeds vaker na over het perspectief, welke uitdagingen zijn er nog voor jou? Komt dit je bekent voor? Heb je dan wel eens overwogen als detacheringsprofessional aan de slag te gaan? Om jouw kennis en ervaring in te zetten bij verschillende organisaties wanneer zij het echt nodig hebben. Als Rochewood-collega in de detachering ligt de lat hoog, onze opdrachtgevers verwachten professionals die direct van toegevoegde waarde zijn. Dat is precies waar jij de uitdaging gaat vinden! En terwijl jij het beste van jezelf laat zien aan onze opdrachtgevers, profiteer je van goed werkgeverschap, begeleiding en opleidingen.

Ontdek Rochewood

Jouw opdracht duurt zes tot negen maanden en ruim een maand voor het einde weet je wat jouw volgende opdracht gaat zijn. Omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen, kunnen we je nu ook nog niet zeggen waar jij je eerste opdracht uit gaat voeren. Gelukkig kunnen we je voorbeelden geven van opdrachten die je bij Rochewood doet als Casemanager WGA.

 • Context
  ArboNed is een bekende arbodienstverlener die zowel eigen dienstverlening biedt, als ook namens verzekeraars als Nationale Nederlanden, a.s.r. en De Goudse werkzaam is. Dit laatste bedrijfsonderdeel, de divisie Verzekerd, is de tak die het hardst groeit. Momenteel geldt dat met name voor de afdeling Volmachten, waar klanten via het intermediair hun verzekeringen bij diverse maatschappijen hebben ondergebracht. Omdat verzuimbegeleiding in dit kader wordt gezien als het meest complex, is jouw expertise benodigd op het moment dat de groei maakt dat de reguliere caseload onder druk komt te staan.

  Werkzaamheden
  Je krijgt in de regel te maken met mkb-organisaties die van jou meer vragen dan enkel advies op dossierniveau. Natuurlijk is sprake van een verzuimsituatie, waarin je als Casemanager op inzetbaarheid en schadelastbeheersing stuurt. Echter wordt ook van je verwacht dat je de positie van de ondernemer die jouw hulp inschakelt, snapt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met tandartsen en apothekersassistenten, maar ook met bakkers en slagers. Bij die laatste groep geldt dat bij arbeidsongeschiktheid vaak weinig kansen zijn op passend werk en deelherstel. Creatief zijn en weten waar je wel of geen invloed op kunt uitoefenen, is dus belangrijk in jouw opdracht bij ArboNed. Je werkt onder taakdelegatie van de bedrijfsarts.

  Specialismen

  • Casemanagement Wet Verbetering Poortwachter
  • Taakdelegatie
 • Context
  Dienstverlening op het gebied van verzuim, is voor verzekeraars een goede manier om onderscheidend te zijn. Om die reden heeft a.s.r. begin 2020 de werkstromen binnen de teams Casemanagement gewijzigd. Voortaan verzorgt een gespecialiseerd WGA-team de verzuimbegeleiding voor grootzakelijke klanten die op dit vlak eigenrisicodrager zijn. Belangrijk is nu dat de nieuwe werkprocessen vorm kunnen krijgen en dat getoetst wordt waar de dienstverlening nog beter kan. Daarnaast moet natuurlijk ook de reguliere caseload opgepakt worden. Het nieuwe team, voor het merendeel bestaande uit ervaren a.s.r.-collega’s, heeft jou nodig om hen hierbij te helpen.

  Werkzaamheden
  Vanaf week 42 ben je betrokken bij de re-integratie van uitgevallen medewerkers. Je helpt klanten in te schatten wat de kans is op WIA-instroom, maar werkt vooral aan hoe deze kans te verkleinen. Immers is iedereen gebaat bij optimale inzetbaarheid. Dit betekent ook dat jouw werk na 104 weken niet stopt. Samen met werkgever en (ex)-werknemer onderzoek je de mogelijkheden tot re-integratie en belastbaarheid. Zo draag je namens a.s.r. continu bij aan de terugkeer van de medewerker naar de arbeidsmarkt.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
 • Context
  Mercer is onderdeel van Marsh, een verzekeringsmakelaar die vooral multinationals bedient. De Mercer-tak omvat alles op het gebied van verzekeringen voor mensen. In dit kader helpt de organisatie klanten grip te krijgen op de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Eindverantwoordelijk hiervoor zijn de casemanagers die werkzaam zijn op het kantoor te Rotterdam. Onlangs heeft een van hen afscheid genomen. Tot het moment dat deze persoon is vervangen door een nieuwe vaste collega, kom jij het team ondersteunen.

  Werkzaamheden
  Het vertrek van een collega is vervelend, maar ook een moment om werkprocessen tegen het licht te houden. Deze ‘kans’ wordt daarom aangewend om de dienstverlening namens verzekeraars bij één Casemanager onder te brengen. Als verzekeringsmakelaar heeft Mercer immers afspraken met de partijen waar zij klanten onderbrengen. Dit betekent bijvoorbeeld dat jouw eerste contact met klanten afhankelijk van de verzekering die zij hebben, plaatsvindt in week 13, 26 of 42 van de verzuimperiode. Je adviseert over interventiemogelijkheden en informeert over mogelijke kosten. Daarnaast rapporteer je aan de verzekeraar. Je bent dus werkzaam in diverse systemen en dat is best een uitdaging. Bovendien heb je met name contact met multinationals, wat betekent dat je soms (in het Engels) moet toelichten hoe sociale zekerheid in Nederland is ingericht.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA

Wij bieden een stevig fundament en hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd aan opdrachtgevers waar jij kunt werken. Zo combineer je de voordelen van één werkgever met afwisseling en krijg je alle ruimte vooral te doen waar je goed in bent.

Ontdek detachering
Widget - Detachering 2 (blauw/grijs)
Header - Blog Matthew

Matthew blogt over zijn ervaringen in de wereld van Casemanagers. Na eerdere edities over het belang van een goede regisseur, de kansen van taakdelegatie, het kiezen van de juiste specialist en hoe je casemanager wordt, de vijfde in deze serie: Hoe het Eigen-regiemodel wél werkt

Lees zijn blog
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €4000-4750 (40 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Opleidingen Jaarlijks tot €500 vrij te besteden voor jouw duurzame inzetbaarheid
 • Wft en inzetbaarheid Lidmaatschap RSC of RNVC via Rochewood, PA/PE via Hoffelijk Financieel
 • Masterclasses en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Register casemanager (RCCM/RCM/RCMC)
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Casemanager met het specialisme WGA
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl