Na ruim 2 jaar als casemanager bij a.s.r. verzekeringen te hebben gewerkt, merkte Virgil Flood dat hij benieuwd was naar het werken bij een arbodienst. Deze interesse bracht hem in gesprek met Lindsay (recruitmentspecialist bij Rochewood) over hoe de detachering hem daarin kan helpen. Op 2 april 2024 maakte Virgil de overstap naar Rochewood en gaat hij aan de slag in team sociale zekerheid. Zijn eerste opdracht is als casemanager ziektewet en verzuim bij Randstad Health@Work in Almere.

Werken bij Rochewood
Bij a.s.r. verzekeringen werkte Virgil al samen met een aantal gedetacheerde (Rochewood) collega’s, dat zette hem aan het denken: "Ik heb bewust de keuze gemaakt voor detachering omdat ik mijn ervaring wil verbreden door bij verschillende bedrijven te werken. Op deze manier kan ik me volledig concentreren op mijn werk en de ‘kantoorpolitiek’ meer naar de achtergrond laten verdwijnen.

“Ik werk doelgericht en weet wat er moet gebeuren. Dat maakt dat ik in staat ben rust te bieden op het moment dat mijn hulp nodig is.”

Jouw opdracht bij Randstad Health@Work
Virgil beschrijft zijn nieuwe rol als casemanager bij Randstad Health@Work, waar hij uitzendkrachten en flexwerkers gaat begeleiden in het verzuimdossier: “In tegenstelling tot bij de verzekeraar, ben ik nu meer in controle, waardoor ik sneller kan helpen. Bij een verzekeraar kan het voorkomen dat een medewerker tot 6 weken moet wachten op antwoord voordat ik als casemanager betrokken word. Ik kijk ernaar uit om hier meer invloed op te hebben. Dit werkt effectiever, ik zit dichter op de bal."

Bij een verzekeraar heb je te maken met veel meer verschillende bedrijven en de arbodienst. Bij Randstad Health@Work is hij volledig in de lead over het eigen personeel. “Ik ontvang de eerste oproep vanuit de bedrijfsarts en bepaal zelf het verdere verloop van de behandeling en afspraken. Wanneer is een medische interventie nodig? Welke stappen zijn nu passend? Dit stelt me in staat om sneller te schakelen met mijn collega’s of de bedrijfsarts, waardoor ik minder afhankelijk ben van andere partijen."

.

“Detachering lijkt me een mooie ervaring, ik wil graag een groter netwerk opbouwen en van daaruit mezelf verder ontwikkelen.”

.

virgilflood-img_6522

Ervaring
Virgil benadrukt zijn waarde als ervaren professional en zijn vermogen om rust te brengen in uitdagende situaties: "Met mijn opgedane ervaring en kennis kan ik als detacheringscollega bijdragen op momenten dat een team onder druk staat, dossiers zich opstapelen, of wanneer een collega langdurig afwezig is. Ik werk doelgericht en weet wat er moet gebeuren. Dat maakt dat ik in staat ben rust te bieden op het moment dat mijn hulp nodig is.”

Verwachtingen
Met zijn doordachte keuze voor detachering heeft Virgil ook al nagedacht over zijn toekomstige stappen: “Detachering lijkt me een mooie ervaring, ik wil graag een groter netwerk opbouwen en van daaruit mezelf verder ontwikkelen. Ik kijk uit naar verschillende opdrachten en overweeg op termijn een aanvullende opleiding te volgen. De detachering biedt mij genoeg uitdaging: nu door de stap naar inhouse casemanager en wie weet in de toekomst in een rol als taakgedelegeerde.”

Bekijk onze vacature en ontdek of dit jouw volgende stap is. 

Bekijk de vacatures binnen team sociale zekerheid