Bekijk actueel aanbod

Relatiemanager hypotheken bij Nationaal Hypotheek Loket

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3800-5000 (40 uur)
  • 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo

Stel: je begrijpt en kent de wereld van het hypothecair intermediair als geen ander, maar bent al een tijdje toe aan een andere omgeving. Wellicht vind je hypotheekadvies geweldig, maar zou je dat op een andere manier willen ontdekken. Of je werkt al bij een geldverstrekker, maar de uitdaging om met meerdere labels te werken spreekt je aan. Herkenbaar? Dan is deze unieke rol de overweging waard!

Nationaal Hypotheek Loket komt voort uit de groeiende vraag vanuit geldverstrekkers om het complexe acceptatieproces te outsourcen aan experts die daar heel goed in zijn. Dat is precies wat je hier vindt. Hypotheekexperts die alles weten van de inmiddels 12 geldverstrekkers (volmacht) waarmee wordt samengewerkt. Namens geldverstrekkers worden rente-aanbiedingen uitgebracht en akkoord gegeven op hypotheekaanvragen. Nationaal Hypotheek Loket onderscheidt zich in deze markt dankzij expertise en de hoge kwaliteit van dienstverlening. Dat kan alleen als je de beste hypotheekacceptanten in huis hebt.

Nationaal Hypotheek Loket is samen met FlexFront en Link Asset Services onderdeel van Link Group. Samen bieden ze complete hypothecaire outsourcing onder één dak.

Meer over NHL
 • Als Relatiemanager hypotheken ben jij binnen Nationaal Hypotheek Loket dé persoon die ervoor zorgt dat de adviesketens (de grotere hypothecaire advieskantoren en labels) meer aanvragen indienen bij een van de 12 geldverstrekkers. Dit realiseer je vooral door de belevingswereld van advieskantoren én geldverstrekkers heel goed te begrijpen en samen te brengen.

  Wat kenmerkt de klanten die men adviseert? Welke behoeften en situaties spelen daarin een rol? Welke groeimarkten zijn voor advieskantoren interessant en welke geldverstrekker en hypothecaire producten passen daar het best bij? Omdat voorwaarden van geldverstrekkers vrijwel continu veranderen, heb je ook continu nieuwe gespreksstof. Duurzame hypotheken, lagere rentetarieven, verhuurhypotheken, rente-aanbiedingen die langer geldig blijven, een verhoogd plafond voor consumptieve kredieten, versoepeling van inkomenstoetsing of minder benodigde documentatie en snellere afhandeltijden om een paar voorbeelden te noemen.

  Je bouwt aan bestendige relaties door veel te weten van de geldverstrekkers, maar vooral door echt mee te denken als Business partner. De hoofdvraag die jou bezighoudt: hoe kunnen geldverstrekkers en advieskantoren elkaar versterken en beter vinden? Het zet je niet alleen aan het denken, je steekt ook de handen uit te mouwen als er iets beter kan. Bijvoorbeeld een spoedaanvraag die ‘vastzit’ in het proces een duwtje in de juiste richting geven. Soms kan dat betekenen dat je collega’s hetzelfde duwtje moet geven.

  In deze rol ben je regelmatig op pad en vooral veel te vinden bij de hoofdkantoren en lokale kantoren van de adviesketens en geldverstrekkers. Je werkt dus veel buiten kantoor en bent het gezicht van de organisatie. Je voert niet alleen gesprekken, ook de presentaties en inhoudelijke workshops die het team maandelijks organiseert worden goed ontvangen. Juist op dit onderwerp is ook voor jou alle ruimte te pionieren en de eigen organisatie en die van je klanten naar een hoger niveau te tillen.

 • In dit team wordt de nodige commerciële vaardigheid gevraagd. Je bent immers het gezicht van de organisatie. Communicatief gezien sta je stevig in je schoenen, weet je te overtuigen op inhoud, maar ben je stijlflexibel als het aankomt op het in beweging krijgen van de juiste mensen. Het financiële resultaat van jouw werk is het genereren van meer omzet doordat er meer hypotheekaanvragen binnenkomen om te behandelen. Dit resultaat haal je vooral dankzij bestendige relaties die graag met je samenwerken, de gesprekken met jou ervaren als meerwaarde en kunnen vertrouwen op het merk, de mensen en het werk van Nationaal Hypotheekloket. Hoewel je geen directe invloed hebt op de behoefte van consumenten om een hypotheek aan te gaan, heb je wel invloed op wat de adviesketens daarmee doen. Als je begrijpt wat dat van je vraagt, dan heb je de juiste ondernemende geest voor deze belangrijke rol. 

 • De commerciële afdeling waar je deel van bent, beheert de relaties met de samenwerkende advieskantoren en bouwt aan nieuwe relaties met advieskantoren die dat nog niet doen. Ook de (nieuwe) diensten en het eigen systeem en app worden door dit team onder de aandacht gebracht. Waar de Desk accountmanagers veelal vanuit kantoor werken, zijn de Accountmanagers veel op pad. Dat moet ook wel als je met ruim 1200 advieskantoren samenwerkt!  

  Kenmerkend aan dit team is de ruime en gevarieerde ervaring in de hypothekenwereld. Juist als je ervaring hebt als hypotheekadviseur bij een tussenpersoon of als relatiemanager bij een geldverstrekker kun jij je uitstekend inleven en verplaatsen in deze belangrijke klantgroep. Een handige eigenschap als je vooral beweegt tussen de wensen van je klant en wat er mogelijk is bij de geldverstrekkers.

Collega - Link - Evelyn

‘’Dankzij mijn leuke collega’s en de open bedrijfscultuur stap ik elke dag met plezier in de auto. Ik voel me op mijn plek bij FlexFront omdat het een flexibele organisatie is waar meedenken wordt gewaardeerd en men altijd openstaat voor input.’’

Evelyn – Desk accountmanager hypotheken

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3800-5000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-hypothecair krediet, Wft-vermogen
 • Kennis en ervaring Werkervaring als hypotheekadviseur of accountmanager gericht op hypotheken bij een geldverstrekker, serviceprovider of tussenpersoon
 • Beschikbaarheid 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl