Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar letsel

  • Rijswijk
  • Verzekeringen
  • €2500-3500 (40 uur)
  • 32-40 uur
  • Hbo, Wo

Werk je bij een verzekeraar of tussenpersoon en lijkt het jou leuk om eens bij een expertisebureau achter de schermen te kijken? Bijvoorbeeld als Schadebehandelaar letsel? We kunnen je helpen deze stap te zetten!

Jij als Schadebehandelaar letsel

Een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje. Als Schadebehandelaar letsel behandel jij de lestelschades die onder meer voortkomen uit verkeersongelukken en bedrijfsongevallen.  

Wat ga je doen?
Je pakt zelfstandig letselschadedossiers op en wikkelt deze af volgens de geldende richtlijnen, procedures, wetten en jurisprudentie. Wat is er gebeurd? Wie is aansprakelijk? Welke informatie heb ik nog nodig en met wie moet ik schakelen om tot het juiste besluit te komen? Ondertussen ben en blijf je scherp op mogelijke fraudesignalen.  

Het slachtoffer staat centraal
Daarnaast heb je direct contact met de mensen die betrokken zijn bij de ontstane letselschade. Denk hierbij aan het slachtoffer en/of de belangenbehartiger, een medisch adviseur, een letselschadeadvocaat of een letselschaderegelaar. Naast je administratieve skills en analytische talent is empathie tezamen met je sociale vaardigheden minstens zo belangrijk. Immers het leven van een slachtoffer staat vaak langere tijd op zijn kop. Aan jou de taak om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Werken vanuit een expertisebureau
Niet onbelangrijk is de rol en omgeving van waaruit je werkt, namelijk een expertisebureau. En dat is een andere dynamiek dan je vanuit een verzekeraar of tussenpersoon gewend bent. Je behandelt letselschadedossiers namelijk uit naam van verschillende verzekeraars. Deze verzekeraars kiezen ervoor deze dossiers uit te besteden. Om dat vertrouwen waar te maken, werk je voortvarend en op een efficiënte manier aan het behandelen en afwikkelen van deze letselschadedossiers.

Het expertisebureau waar je in dit geval gaat werken is Van Ameyde in Rijswijk. Zij zijn gespecialiseerd in het uit handen nemen van schadeprocessen- en behandeling, onder andere voor verzekeraars. Dat doen ze goed door de Claimsmanagers en Schadebehandelaars die er werken, maar ook door de IT-infrastructuur die zorgt voor efficiënte en effectieve processen.

Detachering of toch voor vast?
Als Schadebehandelaar lestel ben je in eerste instantie op tijdelijke basis aan het werk voor de duur van minmaal 3 maanden. De optie op verlenging is echter vrij groot net als de kans om uiteindelijk in dienst van Van Ameyde zelf te treden. Zie je deze opdracht eerder als mooie stap om de detachering te ontdekken? Om zo je skills als Schadebehandelaar letsel aan verschillende organisaties te laten zien? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres en denken we met je mee.

Amber heeft via Rochewood de stap van belangenbehartiging naar de verzekeraar gezet en werkt nu bij Univé. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees verder
Blog: How to solliciteren #2
Lees verder
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2500-3500 (40 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE via Hoffelijk Financieel
 • Masterclasses en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring Minimaal 2 jaar werkervaring als Schadebehandelaar letsel
 • Beschikbaarheid 32-40 uur

Ben je enthousiast geworden? Laat het dan weten! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.