Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze nieuwe videopodcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

Aflevering 5 - De (on)zin van de WGA-uitkering

Het aantal mensen met een WIA-gerelateerde uitkering neemt gestaag toe. In de meest recente cijfers die het CBS publiceerde, is te zien dat Nederland in september 2021 zo'n 350.000 uitkeringsgerechtigden kende. Meer dan de helft van deze groep heeft een WGA-toekenning. Maar wat houdt dat zo'n toekenning nu precies in? En wat zijn de gevolgen voor de persoon en (ex-)werkgever in kwestie?

In de vijfde aflevering praat collega Matthew Last met Nicoline van Klaveren, dé WIA-expert van Nederland. Nicoline begeleidt werknemers in het ingewikkelde traject rond de WIA-beoordeling en publiceert daarover geregeld blogs op LinkedIn. Wat komt er allemaal kijken bij zo'n traject, hoe kijkt Nicoline aan tegen het idee achter de WGA-uitkering en welke problemen ziet ze daarbij ontstaan? Natuurlijk hebben we het ook over mogelijke oplossingen en de ontwikkelingen die Nicoline ziet. Bijvoorbeeld de nieuwe werkwijze die het UWV hanteert bij de beoordeling van 60-plussers. Voor werknemers en werkgevers een waardevolle, niet te missen aflevering dus!

Beluister of bekijk de videopodcast en ontdek het zelf.

De podcast is ook gratis te beluisteren op Spotify.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.

Beluister op Spotify
dsc01909
Bekijk alle vacatures