Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze podcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van letselschade, verzekeringen en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

In de zeventiende aflevering van 'De Waarde van Werk' begroeten we opnieuw Janthony Wielink. Als een van dé experts op het gebied van sociale zekerheid, bij uitstek de persoon om het onderwerp van deze aflevering mee te behandelen: De (on)zin van ons sociale stelsel. 

Nederland staat nog altijd bekend als 'verzorgingsstaat'. Onze wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid is enorm uitgebreid. Met als onderliggend idee dat we daarmee voor eenieder bestaanszekerheid borgen, is dat op zichzelf ook geen probleem. Dat het geheel vreselijk ingewikkeld en onoverzichtelijk is, vraagt wel om een kritische blik.

Tijdens dit gesprek werpt Janthony die kritische blik op ons sociale stelsel. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe ingewikkeld een welbekend fenomeen als 'arbeidskorting' eigenlijk in elkaar steekt. En waarom de politiek er goed aan zou doen eens op te houden met hun roep om een hoger minimumloon. Het gevolg zou namelijk kunnen zijn dat mensen daardoor juist minder gaan werken. Hoe dat precies zit? Ontdek het in deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.

img_4520
Bekijk alle vacatures