Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze podcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

In aflevering 9 spreekt Matthew Last, consultant bij Rochewood en gespecialiseerd in casemanagement en sociale zekerheid, met Eliane van Beukering, specialist 2de spoor, verzuim, inzetbaarheid en loopbaanbegeleiding. Eliane is onder meer coach, mentor, trainer en docent. Daarnaast schreef ze het boek: in 10 stappen een succesvolle 2de spoorcoach. 

Aandacht voor (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers is een teken van goed werkgeverschap. Hoe geef je dat vorm? Eliane stelt dat 'inzetbaarheidsgesprekken' een goede start zijn. Tijdens zo'n gesprek gaan werkgever en werknemer met elkaar in gesprek over de toekomst: hoe wil iemand zich ontwikkelen, wat staat er binnen de organisatie te gebeuren en hoe sluit dat wel/niet bij elkaar aan? Natuurlijk komt bij zo'n gesprek nog veel meer kijken. Met name in de opvolging ervan. Daar kan het namelijk behoorlijk misgaan... Hoe het dan wel moet en waarom je een inzetbaarheidsgesprek niet moet platslaan als 'vervanger voor verzuimbegeleiding' vertelt Eliane in deze aflevering van 'De Waarde van Werk'.

De podcast is ook gratis te beluisteren op Spotify
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.
Benieuwd naar vacatures casemanager.

Beluister op Spotify
Videopodcast: De (on)zin van het tweede spoor
Bekijk alle vacatures