Verhalen inspireren. Daarom vertellen we de verhalen van de mensen die bij ons werken. Dat doen ze in allerlei rollen bij verschillende organisaties. Dit keer het verhaal van Shirley. Zij is vanuit het bankwezen overgestapt naar Rochewood en de detachering. Na opdrachten als adviseur bij Rabobank en Centraal Beheer, was het tijd voor een volgende stap: letselschade. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?

collega-shirley-kleurblok-met-afbeelding

Wat verwachtte je van de detachering?
“Ondanks mijn werkervaring binnen het bankwezen, was ik nog zoekende wat precies wilde met mijn carrière. Detachering bood mij de kans verschillende organisaties en functies te ontdekken. Het kwam ook nog eens op het juiste moment, omdat er vanwege reorganisatie geen vaste contracten werden gegeven.”

Hoe merkte je dat je toe was aan iets anders?
“Ik werd niet meer uitgedaagd door wat ik deed en raakte verveeld tijdens het werk. Ondanks de leuke collega’s, het comfort en werk vlakbij huis, woog het gebrek aan uitdaging en verantwoordelijkheid toch zwaarder. Dat begon ik mij te realiseren.”

Je bent via Rochewood overgestapt van particulier naar zakelijk advies. Was dat wat je zocht?
“Op dat moment zeker! Van particulier naar zakelijk en van bank naar verzekeraar. Genoeg verandering. De eerste paar maanden was alles nieuw en leerde ik een hoop nieuwe dingen. Toch bleef het kriebelen. In de praktijk deed ik namelijk nog steeds hetzelfde werk: klanten adviseren over verzekeringen.”

Je hebt toen je manager verteld dat je toch weer toe was aan iets anders. Hoe heb je dat aangepakt?
“In het sollicitatiegesprek had ik al uitgesproken deze opdracht als een tussenstap te zien. Zij wist daardoor al wat mijn verwachtingen waren en hield daar rekening mee. Vervolgens heeft ze mij de kans gegeven echt alles uit mijn functie te halen en in ruim een jaar tijd ontzettend veel te leren. Toen het moment eenmaal kwam, heeft ze mij in contact gebracht met collega-managers van andere afdelingen.” 

Je hebt veel gesprekken gevoerd. Met ons, schadebehandelaars, teamleiders en managers. Hoe ging dat?
“Dankzij alle gesprekken kreeg ik interesse in vacatures letselschade, maar werd mij ook duidelijk dat ik nog geen passende opleiding of werkervaring had om letselschadebehandelaar te worden. Daarnaast was er nog geen ruimte om mij volledig op te leiden. Gelukkig kwam kans waar ik op hoopte enkele weken later in een van de letselteams van Achmea. Hier had ik ook mee gesproken en ze waren mij niet vergeten.”

Wat ging er door je heen toe je hoorde dat je mocht starten?
“Ik was natuurlijk heel blij, maar ik ging ook vrij snel over in de regelmodus. Ik zat immers nog in opdracht op de afdeling zakelijk advies. Daar heb ik afgesproken nog 4 weken door te werken en mijn werk goed af te ronden.” 

Inmiddels werk je al een tijdje in je nieuwe rol als letselschadebehandelaar. Hoe vind je het werk tot nu toe?
“Het is veel meer divers dan ik had verwacht. Ik dacht namelijk dat het team alleen werkte aan ongevallenpolissen voor de politie, maar we behandelen alle schademeldingen gelieerd aan bedrijfsongevallenverzekeringen voor de labels Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. Er zijn dus allerlei situaties, voorwaarden, procedures en details die je moet zien en beoordelen. Dat maakt het werk heel afwisselend en uitdagend.” 

Welke vervolgstappen zie je jezelf nog zetten?
“Ik ben nu vooral bezig met vlieguren maken en leer nog elke dag nieuwe dingen. Op termijn wil ik aan de slag met het beoordelen van aansprakelijkheid. De schuldvraag en juridische materie daaromheen lijkt mij heel erg leuk. Daarnaast ben ik van plan om de leergang licht letsel te volgen. Een mooie stap in mijn ontwikkeling tot letselschadebehandelaar.”

Wat adviseer je mensen die twijfelen over hun eigen werk?
“Blijf geduldig en neem de tijd om ervaring op te doen, ook als dat in kleine stapjes gaat. Daarnaast heeft netwerken mij geholpen. Je leert daardoor mensen kennen en laat zien dat je graag wilt werken. Wees je verder bewust dat je, als je nog geen passende opleiding of werkervaring hebt, je prima andere paden kunt bewandelen. Dat kost tijd, geduld en veel inzet, maar wordt uiteindelijk beloond.”


blog-footer-1-kleurblok-met-afbeelding
Bekijk vacatures