Over jouw arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Welke arbeidsvorm het best bij je past, ontdekken we samen. Daarbij kijken we ook naar de ondersteuning die je nodig hebt om te excelleren en ontwikkelen. Vind je reizen geen probleem, of wil je liever in je eigen regio werken? Wil je ervaring opdoen, of juist jouw ervaring gebruiken in een uitdagende opdracht? Voordat je beslist, geven wij je graag meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Een contract voor bepaalde tijd
Een contract voor bepaalde tijd betekent dat jij in dienst bent bij Rochewood voor de duur van 12 maanden of langer. Gedurende jouw contract is het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jij opdrachten vervult.

Is er een keer geen opdracht? Dan krijg jij gewoon doorbetaald. Wij vragen wel om flexibiliteit van jou als professional. Denk aan een beschikbaarheid van minstens 4 dagen per week en bereidheid tot reistijd en eventueel overnachtingen. Om jou in deze flexibiliteit te voorzien is een lease-auto al sneller mogelijk. Daarnaast faciliteren wij in uitstekende voorzieningen als je besluit te overnachten.

Een contract voor onbepaalde tijd
Wist jij dat je ook een vast contract kunt krijgen bij een detacheringsbureau? En dat we dit contract ook vaak al tussentijds geven? Als een samenwerking goed bevalt dan is een contract voor onbepaalde tijd een goede mogelijkheid. Je blijft je richten op tijdelijke opdrachten maar hebt de zekerheid en voordelen van een vast contract.

Een contract voor een project
Dit is een flexibelere variant van het contract voor bepaalde tijd. Deze variant is ten opzichte van een contract voor bepaalde tijd beter afgestemd op iemand die niet dezelfde flexibiliteit kan of wil bieden. Je krijgt verder nog steeds maandelijks salaris en we spreken dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden af.

Enig verschil is wel dat jouw contract ook stopt als jouw opdracht stopt. Vervul je een opdracht van 3 maanden? Dan is jouw contract ook voor de duur van 3 maanden. Word je verlengd in jouw opdracht? Dan past dit in hetzelfde contract tot een maximum van 12 maanden. Binnen een periode van twee jaar kunnen wij maximaal drie keer een projectcontract bieden.

Vast en variabel salaris
Omdat je bij ons in dienst treedt, betekent dit dat je maandelijks van ons salaris ontvangt. Dit salaris is afgestemd op het aantal uur dat je werkt. Ook bouw je standaard vakantiedagen op die je kunt opnemen of uitbetaald kunt krijgen. Een extra onderdeel van ons salarispakket is het variabele salaris wat jij kunt verdienen. Elke uur dat jij werkt spaar je namelijk op voor een periodieke bonus. Zo ontvang jij na elke 600 uur een bonus van bruto €1000,00.