Samen Zelfstandig voor opdrachtgevers

Kampt jouw organisatie met verzuim? Dan kan het inhuren van de juiste specialist een prima overweging zijn. Het collectief Samen Zelfstandig staat garant voor kwaliteit en biedt een bundeling van expertise op het gebied van casemanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid. Daarbij kun je als opdrachtgever vertrouwen op het kwaliteitskeurmerk waar Rochewood als bemiddelaar om bekend staat. Alles wat je als opdrachtgever moet weten over het collectief vind je hier.

De experts van Samen Zelfstandig zijn inzetbaar op diverse specialismen en in allerlei situaties. Het kan voorkomen dat een uitdaging in jouw organisatie niet direct aansluit bij het specialisme van de freelancer die is ingehuurd. Vanuit het collectief kan deze persoon dan een ander lid aandragen. Ook is het mogelijk meerdere experts gelijktijdig in te zetten op een opdracht. Samen bereik je immers meer dan alleen, zeker wanneer je elkaars kwaliteiten (er)kent. Het collectief geldt in deze als keurmerk voor kwaliteit, zodat je er als opdrachtgever op kunt vertrouwen dat elke opdracht in de juiste handen is.

Voorkom dat verzuim een strijd wordt

Huur een casemanager in

Een gespecialiseerde casemanager kan lopende dossiers terugbrengen tot de essentie van het probleem en daarmee adequate interventies inzetten. Daarnaast kan de leidinggevende gericht getraind en gecoacht worden, zodat deze persoon voortaan de verzuimbegeleiding zelf beter vorm kan geven.

Lid van het collectief word je niet zomaar. Alle leden hebben een gerichte opleiding gevolgd, zijn bij een register aangesloten en hebben aantoonbaar hun strepen verdiend als zelfstandig specialist. Om dat te borgen, hanteren we een strikte selectieprocedure. Daarin spelen ook onze gedeelde waarden een belangrijke rol. Dat is immers wat elk goedwerkend collectief kenmerkt. Als opdrachtgever mag je niet alleen expertise verwachten, maar ook een manier van werken waar je organisatie aantoonbaar beter van wordt.

 • We delen onze kennis en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van casemanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid.
 • We hebben een kritische houding, durven moeilijke zaken bespreekbaar te maken en adviseren ook ongevraagd.
 • We hebben aandacht voor elkaar, de organisatie waar we werken en beperken ons in opdrachten niet tot alleen de taak waarvoor we ingehuurd worden.
 • We werken zorgvuldig, geven onderbouwde adviezen en zorgen bij afronding van elke opdracht voor een goede overdacht.

Rochewood heeft als bemiddelaar een faciliterende rol in het collectief. Wij brengen op deze manier nog steeds vraag en aanbod bij elkaar. In dit geval zelfstandig verzuimspecialisten met organisaties die kampen met complexe verzuimproblematiek. De rol van Rochewood omvat verder het volgende:

 • Opstellen van contracten en modelovereenkomsten goedgekeurd door de Belastingdienst
 • Uitvoeren van screeningsprocedures
 • Verzorgen van facturatie en voorfinanciering van betaling richting de leden
 • Werven en selecteren van nieuwe leden
 • Coachen en begeleiden van de leden in opdracht
 • Organiseren van kennissessies
 • Bijhouden van permanente educatie
 • Realiseren van online marketing en naamsbekendheid