Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze nieuwe videopodcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

Aflevering 3 - De vuurwerkramp en de verzekeraar

Zaterdag 13 mei 2000. Wat nog begon als een prachtige zonnige dag in Enschede sloeg plots om in een verwoestend slagveld. Een dag gegrift in het collectieve geheugen van Nederland. De vuurwerkramp kostte 23 mensen het leven, waaronder 4 brandweermannen. 947 mensen raakten gewond, van wie een aantal zeer ernstig. 200 woningen werden verwoest. Enorm onherstelbaar leed, waarbij er vandaag nog steeds veel mensen dagelijks deze ramp met zich meedragen. De totale materiële schade is destijds geschat op 454 miljoen euro. Omgerekend met inflatie is dat zo’n 1 miljard euro vandaag de dag.

In de derde aflevering praat collega Lennard van den Brink met Carlo Funke, voormalig hoofd van de schadeafdeling van de verzekeraar van S.E. Fireworks. Hoe heeft hij en het team hun werk gedaan? We zoomen in op de rol van een verzekeraar in dergelijke situaties en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook proberen we een antwoord te krijgen of verzekeraars in Nederland tegenwoordig beter zijn voorbereid zijn op grote rampen.

Beluister of bekijk de videopodcast en ontdek het zelf.

  • De podcast is ook gratis te beluisteren op Spotify.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.
  • Benieuwd naar vacatures verzekeringen?
Beluister op Spotify
Kennisbank - Videopodcast - Aflevering 3 (kleurblok met afbeelding)

De foto's in deze videopodcast zijn gemaakt door Gerrit Bultman en met toestemming gebruikt. Het verhaal achter de foto's lees je hier.

Bekijk alle vacatures