Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze nieuwe videopodcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

Aflevering 4 - De (on)zin van sociale zekerheid

Het aantal WIA-uitkeringen nam in 2021 met maar liefst elf procent toe, zo liet het UWV onlangs weten. Werkgevers hebben dus steeds vaker te maken met medewerkers die langer dan 104 weken (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn. Na die eerste twee ziektejaren toetst het UWV de reïntegratie-inspanning van de werkgever. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? En wat verwacht het UWV nu precies van jou als werkgever?

In de vierde aflevering praat collega Matthew Last met Natascha Schenk, jurist sociaal verzekeringsrecht bij BrandMR en SRK Rechtsbijstand. Natascha is vooral bekend van haar blogs en posts op LinkedIn, waarin ze het ingewikkelde speelveld van sociale zekerheid begrijpelijk maakt. Bijvoorbeeld als het aankomt op de Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en alles wat daarbij komt kijken. Wat houdt deze wet precies in, op welke manier hebben werkgevers te maken en wat is nu eigenlijk die veelbesproken RIV-toets? Ook hoe Natascha aankijkt tegen die toets, wat volgens haar in dat kader beter kan en hoe ze de toekomst van haar vakgebied ziet, komen aan de orde. Bovendien deelt ze praktische tips om loonsancties te voorkomen.

Beluister of bekijk de videopodcast en ontdek het zelf.

  • De podcast is ook gratis te beluisteren op Spotify.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.
  • Benieuwd naar vacatures casemanager?
Beluister op Spotify
Kennisbank - Videopodcast aflevering 4 (kleurblok met afbeelding)
Bekijk alle vacatures