Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze podcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van letselschade, schadeverzekeringen en sociale zekerheid, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

Dit is een bijzondere 'crossoveraflevering' met de podcast LawTalk van WVO Advocaten. Matthew en Patricia Weijmans, een van de vaste deskundigen uit LawTalk en advocaat bij WVO, gaan met elkaar in gesprek over de on(zin) van het concurrentiebeding.

In LawTalk bespreken Patricia en haar collega's wekelijks het meest interessante juridische nieuws op het gebied van arbeidsrecht en arbeidsongeschiktheid. Geregeld komt daarin ook jurisprudentie aan de orde: eerdere uitspraken die helpen bij het interpreteren van de wet en het oplossen van juridische geschillen.

Het concurrentiebeding is bij uitstek een onderwerp waarin jurisprudentie van belang is, omdat de wetgeving in deze nogal voor interpretatie vatbaar is. En laten we bij Rochewood nu juist in het recente verleden iets dergelijks bij de hand hebben gehad...

In deze podcast bespreken Patricia en Matthew eerst de casus: een Rochewood-professional werd door haar ex-werkgever aangeklaagd voor het vermeend overschrijden van haar concurrentiebeding. Vervolgens bespreken ze in algemene zin de (on)zin ervan: waarvoor is het concurrentiebeding in essentie bedoeld en waarom blijkt de praktijk zo vaak weerbarstig? Ten slotte nog een blik op een toekomst waarin we mogen verwachten dat het concurrentiebeding (verder) uitgekleed gaat worden. Wat betekent dit voor werkgevers en wat kunnen zij dan wel doen om 'gevoelige' overstappen van hun personeel te voorkomen?

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Volg ons dan op Linkedin.

portret-mlateampagina
Bekijk alle vacatures