Het einde van een roerige periode zet Paul Berer in 2022 aan het denken over hoe zijn carrière er de komende 10 jaar uit zou moeten zien. Hij doorloopt een loopbaantraject en behaalt een aantal wft-diploma’s, om kort daarop in contact te komen met Marrianne (recruitmentspecialist bij Rochewood). Samen gaan ze in gesprek om zijn gewenste loopbaanstap concreet te maken. Een paar maanden later is het zover: Paul gaat via Rochewood, in team acceptatie, aan de slag  in zijn eerste opdracht als assistent-underwriter bij Marsh in Rotterdam. 

Werken bij Rochewood
De afgelopen jaren was Paul omringd met mensen die hun werk al 20 jaar op dezelfde manier doen en dat waarschijnlijk tot aan hun pensioen ook blijven doen: “Ik kijk het meest uit naar de afwisseling in het werken in de detachering. Ik wil me graag de komende 10 jaar blijven ontwikkelen en uiteindelijk misschien wel senior-acceptant worden. Het starten met nieuwe opleidingen was een goede eerste stap. Het is leuk om te blijven leren.” Paul vertelt over de voordelen die hij daarin ziet bij Rochewood ten opzichte van werken bij één opdrachtgever: “Met Rochewood heb ik het gevoel dat er een wederzijds belang is om opleiding en training te blijven volgen. Zowel theoretisch als in de praktijk. Dat maakt mijn meerwaarde voor opdrachtgevers groter, het zorgt ook voor blije collega’s. Loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheid zijn hier de basis. Dat heb ik bij eerdere werkgevers gemist. Hoe mijn loopbaanpad er precies uit gaat zien weet ik nog niet, maar ik heb er zin in dat samen met Risette (consultant bij Rochewood) vorm te geven.” 

“Ik vind het leuk samen met het team te streven naar een fijne werksfeer. Ik ben iemand die er altijd het beste van wil maken en de collega’s graag meeneemt in deze denkwijze." 

Jouw opdracht bij Marsh
Paul kijkt enorm uit naar zijn eerste opdracht bij Marsh: “Ik kende het kantoor van Marsh, het Groothandelsgebouw, al heel goed. Mede door de studie Bouwkunde die ik gevolgd heb, zie ik dat als een iconisch monument in Rotterdam. Heel uniek en een eer dat ik daar straks mag werken.” Niet alleen het gebouw spreekt aan, ook het werk dat hem te wachten staat maakt Paul enthousiast: “Deze functie biedt een mooie uitdaging, ook omdat de organisatie volop in ontwikkeling is. Vooral bij de verdere implementatie van het nieuwe systeem zie ik een mooie rol voor mezelf weggelegd. Zo’n verandering heb ik namelijk al bij drie eerdere werkgevers meegemaakt.” Paul gaat aan de slag in het team underwriting liability: “Ik vind het een interessante niche binnen verzekeringsland. Er is echt meegekeken naar mijn interesses en ambities. Ik ben blij dat dat hier zo vorm kan krijgen.”

.

“Ik wil graag een positieve bijdrage leveren. In mijn rol bij Marsh, maar ook als collega van Rochewood.”

.

img_3396

Samenwerken
De werkweek van een assistent-underwriter is zo gevuld, zeker met een aantal ontwikkelingen binnen de organisatie: “Ik vind het leuk samen met het team te streven naar een fijne werksfeer. Ik ben iemand die er altijd het beste van wil maken en de collega’s graag meeneemt in deze denkwijze. Je kunt de omstandigheden niet altijd veranderen, maar wel hoe je er samen over praat. Elkaar ondersteunen en helpen is eigenlijk ook de essentie van de functie die ik ga uitvoeren.” Mijn aanpak? “Het helpt dat ik al even meeloop, kinderziektes en hickups komen voor bij elke verandering. Ik raak niet direct in paniek. Ik accepteer dat het gebeurt en ga op zoek naar een oplossing waarin ik mijn bijdrage kan leveren.”

Verwachtingen 
Paul heeft al nagedacht over de manier waarop hij van meerwaarde kan zijn op zijn eerste opdracht: “Ik denk dat ik mijn collega’s goed kan enthousiasmeren en mee kan nemen in verandering. Ik vind het fijn dat ik de eerste tijd in een algemeen team start zodat ik me het verzekeringssysteem en de workflow eigen kan maken. Ik leg de lat voor mezelf ook hoog: niet alleen de opdracht uitvoeren, maar ook nadenken over zaken waar ik tegenaan loop of een goede collega zijn.” Het doel waarmee Paul deze nieuwe fase in zijn loopbaan start is voor hem in elk geval helder: “Ik wil graag een positieve bijdrage leveren. Nu in mijn rol bij Marsh, maar ook als collega van Rochewood.”

Bekijk onze vacature en ontdek of dit jouw volgende stap is. 

Bekijk de vacatures binnen team acceptatie