Senior letselschadebehandelaar bij VGA Verzekeringen

  • Amsterdam
  • Letselschade
  • €4000-4494 (36 uur)
  • 32 of 36 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo


Dit is een vacature bij onze opdrachtgever VGA Verzekeringen in Amsterdam. De vacature is ontstaan vanwege een vertrekkende collega.

Ben je een Amsterdammer in hart en nieren en wil jij op de fiets naar je werk? Bekijk dan deze vacature bij VGA Verzekeringen in Amsterdam!

Amsterdam is continu in beweging. Ruim 850.000 inwoners en miljoenen toeristen per jaar die zich door de talloze straatjes manoeuvreren en over de vele bruggetjes lopen, fietsen of rijden. Als Letselschadebehandelaar bij VGA behandel jij claims die hieraan gerelateerd zijn. Ben je een Amsterdammer in hart en nieren? Heb je er gestudeerd of heb je gewoonweg veel affiniteit met Amsterdam? Bekijk dan deze vacature bij VGA Verzekeringen in Amsterdam!

Het werk dat je doet
Als Letselschadebehandelaar bij VGA krijg je een eigen bestand waarvoor jij verantwoordelijk bent. Jij behandelt (complexe) aansprakelijkheidsschaden met letsel. Je beoordeelt aansprakelijkheid, onderzoekt de toedracht en de medische gevolgen van het ongeval, stelt de exacte schade vast en regelt de afwikkeling en vergoeding. Onderweg beheer je het contact met betrokken partijen, zoals schade-experts, medisch adviseurs, advocaten, belangenbehartigers en (her)verzekeraars. Daarnaast maak je onderdeel uit van een klantteam waarin je met een Sluiter/Acceptant namens het team schade, VGA vertegenwoordigt bij de klant.

Wat jij goed kan

Jij beheert een gemêleerd bestand, bestaande uit dossiers waarin sprake is van zzp-schades, overlijdensschades, wegbeheerszaken, motorrijtuigschades en regresloonschades. Het betreft zowel nieuwe als (lang)lopende zaken. Als Senior in het team behandel jij deze complexe zaken. Een functie met variatie tussen de diverse aansprakelijkheidsgebieden maakt het voor jou leuk en daarin kom je het best tot je recht.

Het team waarin je werkt
Het team bestaat uit ongeveer 17 collega's, zowel materieel- als letselschadebehandelaren. Daarnaast werken er momenteel ook een aantal gedetacheerden op de afdeling om ervoor te zorgen dat de werkvoorraden beheersbaar blijven. Het is de intentie van VGA het vaste team met een collega uit te breiden en dat is precies de vacature die je nu leest!

De sfeer in het team is informeel, collega’s vinden elkaar graag om (inhoudelijk) te sparren over zaken of gewoon even het weekend te bespreken. Wanneer een collega overloopt het werk neem jij iets over. Andersom gebeurt dat ook. Misschien is deze collegialiteit een van de redenen dat veel behandelaren al jaren werken bij VGA?

VGA zorgt ervoor dat de gemeente Amsterdam en hun medewerkers goed verzekerd zijn en blijven. Risicomanagement en schadebehandeling behoren ook tot het werk van VGA. Op het gebied van algemene aansprakelijkheid, wagenpark en brand is VGA-risicodrager. Voor een aantal verzekeringen treedt VGA ook op als bemiddelaar. 

gemeente275440px
 • Als senior letselschadebehandelaar kun je zelfstandig besluiten nemen en heb je een empathisch vermogen. Je kunt goed samenwerken, je bent communicatief vaardig en je bent (ondanks jouw ervaring) nieuwsgierig naar meer. Verder ben je goed in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden en kun je je dossierbestand op orde houden.

 • Het team bestaat uit ongeveer 17 collega's, zowel materieel- als letselschadebehandelaren. Daarnaast werken er momenteel ook een aantal gedetacheerden op de afdeling om ervoor te zorgen dat de werkvoorraden beheersbaar blijven. Het is de intentie van VGA een opvolger te vinden voor een vertrekkende collega.

  De sfeer in het team is informeel. Collega’s vinden elkaar graag om (inhoudelijk) te sparren over zaken of gewoon even het weekend te bespreken. Wanneer een collega overloopt het werk neem jij iets over. Andersom gebeurt dat ook. Misschien is deze collegialiteit een van de redenen dat veel behandelaren al jaren werken bij VGA?

 • In jouw bestand kom je van alles tegen. De letselschadedossiers die je behandelt komen voort uit situaties, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een toerist die op de trambaan loopt en aangereden wordt. Motoren die uitglijden over verzakte tramrails, bewoners die struikelen over een verzakte stoeptegel en ongevallen die gebeuren bij bijvoorbeeld de metro. Je hebt te maken met claims van bewoners, toeristen, werknemers van de gemeente en derde partijen. Niet alleen de diverse aansprakelijkheidsgebieden maken het voor jou leuk, ook de variatie in complexiteit van de dossiers.

 • Ja. Dit betekent dat hybride werken de norm is en dat je (minimaal) twee dagen op kantoor wordt verwacht. VGA werkt trouwens vanuit een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw in hartje Amsterdam!

 • Contract Jaarcontract met de intentie tot een vast contract
 • Salaris €4000-4494 (36 uur)
 • Bonus Individueel keuzebudget (17,05% van jaarsalaris) te gebruiken voor onder andere vakantiegeld, extra vakantiedagen, opleidingen
 • Vakantie Minimaal 18 vakantiedagen (36 uur) en meer vakantiedagen naar wens bij de kopen vanuit je keuzebudget
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Thuiswerken Thuiswerken (minimaal 2 dagen op kantoor)
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Kennis en ervaring Ervaring in het behandelen van (langlopende) letselschadedossiers
 • Beschikbaarheid 32 of 36 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiters gaan in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met VGA en nemen zij de procedure verder over. 

 • Het tweede en derde gesprek voer je met de managers van de afdeling en je toekomstige collega’s. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Het voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. 

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één tot anderhalve maand.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl