Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar brand zakelijk

  • Amsterdam
  • Verzekeringen
  • €2900-3500 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo

Ontwikkeling is een van de meest gehoorde redenen van onze collega Schadebehandelaars om hun carrière bij Rochewood voort te zetten. Om enerzijds bij verschillende organisaties ervaring op te doen en anderzijds gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden bij Rochewood. Kies jij voor de brancheopleiding Schadebehandelaar brandverzekering? Of toch liever een loodgieterscursus om je technische kennis bij te spijkeren? Kom maar op, we horen het graag!

Je werkt misschien al een aantal jaar met heel veel plezier bij je huidige werkgever, je hebt mooie stappen in je carrière mogen zetten en haalt voldoening uit je functie. Ondanks het feit dat je het goed naar je zin hebt denk je steeds vaker na over het perspectief, welke uitdagingen zijn er voor jou? Heb je dan wel eens overwogen als detacheringsprofessional aan de slag te gaan? Om jouw kennis en ervaring in te zetten bij verschillende organisaties wanneer zij het echt nodig hebben. Als Rochewood-collega in de detachering ligt de lat hoog, onze opdrachtgevers verwachten professionals die direct van toegevoegde waarde zijn. Dat is precies waar jij de uitdaging gaat vinden! En terwijl jij het beste van jezelf laat zien aan onze opdrachtgevers, profiteer je van goed werkgeverschap, begeleiding en opleidingen.

Ontdek Rochewood

Jouw opdracht duurt zes tot negen maanden en ruim een maand voor het einde weet je wat jouw volgende opdracht gaat zijn. Omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen, kunnen we je nu ook nog niet zeggen waar jij je eerste opdracht uit gaat voeren. Gelukkig kunnen we je voorbeelden geven van opdrachten die je bij Rochewood doet als Schadebehandelaar brand zakelijk.

 • Context
  De afgelopen maanden hebben er een aantal grote wijzigen plaatsgevonden in de manier van werken bij AON. De reden dus om een aantal nieuwe collega's aan verschillende teams toe te gaan voegen. Om in te spelen op al deze ontwikkelingen en het aankomende herfst- en winterseizoen maakt AON nu alvast gebruik van detacheringscollega’s zodat de bezetting op orde blijft en ieder dossier de aandacht krijgt die het verdient. Werk je bij AON dan kan je aan de slag op een van de kantoren in het land, zo kan jij je aansluiten bij het team in Rotterdam, Breda, Eindhoven, Amsterdam of Zwolle. Voorlopig zal er echter als gevolg van COVID-19 vanuit huis worden gewerkt.   

  Werkzaamheden 
  Jij gaat je bezig houden met de beoordeling van claims met betrekking tot zakelijke brandschades. Je beoordeelt de polisdekking, schuldvraag en eventuele aansprakelijkheid. Je verzamelt alle informatie zodat het dossier compleet is. Ook zorg je ervoor dat er een extern deskundig expert wordt ingeschakeld. Heb je naast ervaring op het segment brand ook kennis van zakelijke verkeers- of aansprakelijkheidsschades? Extra fijn, want dan kan je ook de collega's van deze afdelingen ondersteunen als dat nodig is.

  Specialisme

  • Zakelijke brandschades
 • Context 
  De schadeverzekeringstak van Vivat is overgenomen door de NN Group (Nationale Nederlanden). Vivat zit nu in een transitieperiode totdat alle werkzaamheden definitief overgaan naar de collega's bij Nationale Nederlanden. In deze periode moeten alle werkzaamheden voortgezet worden. Voor de afdeling Schadebehandeling betekent dit zoveel als mogelijk dossiers worden afwikkelen en lopende dossiers bijwerken en compleet maken. Jij komt de collega's van Vivat in deze, toch wel gekke, tijd ondersteunen. Samen zorgen jullie ervoor dat de winkel draaiende blijft en er geen achterstanden ontstaan. 

  Werkzaamheden
  Jij gaat je bezig houden met de beoordeling van claims met betrekking tot zakelijke brandschades. Uiteenlopend van relatief eenvoudige tot aan de complexe zaken. De complexiteit van de dossiers wordt afgestemd op jouw niveau. Ongeveer driekwart van de schades handel je schriftelijk (per e-mail) af. Daarnaast wordt er gewerkt met een portaal waarbij het de bedoeling is dat steeds meer schades in het portaal worden behandeld. Het deel wat overblijft handel je telefonisch af. In het hele traject zorg je ervoor dat de klant continu op de hoogte is van de status en daarmee zoveel mogelijk ontzorgt wordt. 

  Specialismen 

  • Zakelijke brandschades
  • Zakelijke variaschades 
 • Context
  Grote organisaties als a.s.r. maken veel gebruik van tijdelijke collega’s. De redenen hiervoor lopen uiteen. Denk aan de vervanging van collega’s die langdurig afwezig zijn door verlof en/of ziekte, piekperioden of projecten waarvoor extra capaciteit nodig is. Dit zijn de momenten waarop jij bij a.s.r. aan de slag gaat om de winkel draaiende te houden.

  Werkzaamheden
  Als Schadebehandelaar brand ben jij verantwoordelijk voor het hele traject van schade-intake tot afwikkeling. Nadat je in de (telefonische) intake alle benodigde informatie hebt opgehaald beoordeel je de dekking aan de hand van de polisvoorwaarden. Is er geen dekking? Dan wijs je de schadeclaim zorgvuldig af. Wanneer er wel dekking is neem je de claim in behandeling en wikkel je het af. Heb je nog geen volledig beeld? Dan schakel je eerst een deskundige zoals een schade-expert in. In het hele traject zorg je ervoor dat de klant continu op de hoogte is van de status en daarmee zoveel mogelijk ontzorgt wordt.

  Specialisme

  • Particuliere brandschades

Wij bieden een stevig fundament en hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd aan opdrachtgevers waar jij kunt werken. Zo combineer je de voordelen van één werkgever met afwisseling en krijg je alle ruimte vooral te doen waar je goed in bent.

Ontdek detachering
Widget - Detachering 2 (blauw/grijs)
Verhalen - Schadebehandelaar 1 (blauw/grijs)

Wat houdt haar werk in? Hoe heeft ze 5 jaar lang studeren en werken gecombineerd? En waarom draait schadebehandeling steeds meer om care in plaats van claim? Annelieke vertelt het je!

Lees haar verhaal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2900-3500 (40 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Opleidingen Brancheopleiding Brandverzekeringen, Jaarlijks tot €500 vrij te besteden voor jouw duurzame inzetbaarheid
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE via Hoffelijk Financieel
 • Masterclasses en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Schadebehandelaar met het specialisme zakelijke brandclaims
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Marrianne van den Heuvel
Recruiter
t
06 13 49 89 13
e
m.heuvel@rochewood.nl