Solliciteren

Heb je de ideale baan gevonden en wil je solliciteren op een baan bij Link Group? Dan is het fijn om te weten wat je vervolgens kunt verwachten. Daarom hebben we de sollicitatieprocedure helder voor je uiteengezet. Stap voor stap.

Link Group groeit! En daar zijn nieuwe collega’s voor nodig. Daarom is Rochewood als recruitmentbureau gekozen om mee samen te werken. Dat betekent dat je alle vaste vacatures van dochterbedrijven FlexFront, Nationaal Hypotheek Loket en Link Asset Services exclusief hier vindt. Daarnaast voer je het eerste gesprek met Rochewood. Om jou een realistisch beeld te geven van de organisatie, hebben we meerdere weken bij Link Group gewerkt, meegekeken en met de medewerkers zelf gesproken over het werk waarop jij kunt solliciteren.

  • Heb je dé vacature gevonden die goed bij je past? Dan is solliciteren zo gepiept. Je kunt vanuit elke vacature direct solliciteren. We vragen geen motivatiebrief, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Eenmaal afgerond, komt jouw sollicitatie bij Rochewood terecht. Binnen 5 werkdagen krijg jij van ons een persoonlijke reactie. In het positieve geval bellen we jou om eerst telefonisch kennis te maken en je sollicitatie te bespreken. Zien we de match helaas niet? Ook dan mag je van ons een persoonlijke reactie verwachten met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of er wellicht een andere vacature is die bij je past.

  • Het eerste gesprek voer je met Arlette Langerak (Recruiter) en eventueel Rick Riegen (Recruitmentmarketeer) op het kantoor van Rochewood in Harderwijk. In dit gesprek gaan we vooral in op jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Daarnaast winnen we ten minste 1 referentie in. Gaat dit allemaal goed? Dan plannen wij het tweede gesprek bij Link Group met je in en helpen we je met de voorbereiding.

  • Het tweede gesprek voer je met Saskia Mast (HR-adviseur) en de manager van de afdeling waar je op solliciteert. Dit gesprek vindt altijd plaats op kantoor in Nieuwegein of Amersfoort, zodat je de organisatie echt kunt zien en beleven. Er is in dit gesprek alle ruimte om te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voorkomen.

  • Als jij en Link Group na twee gesprekken enthousiast blijven over elkaar, dan volgt er binnen 5 werkdagen een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Je wordt niet alleen gebeld, je krijgt het voorstel en het personeelshandboek ook netjes per e-mail, zodat je alles nog eens rustig kunt lezen. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

  • Gefeliciteerd! Je nieuwe baan is een feit. Je kunt uitkijken naar je inwerkperiode. De eerste maand is er een om veel te leren over het werk dat je gaat doen en wordt veelal als behoorlijk druk ervaren. Het belangrijkste doel is dat jij je vlot vertrouwd voelt om zelfstandig en met plezier je werk te kunnen doen. Daarnaast leer je ook de organisatie en werkomgeving beter kennen.