Werken bij Achmea Personenschade

Achmea Personenschade en Rochewood werken met elkaar samen op het gebied van werving en detachering. Via Rochewood kun jij als Letselschadebehandelaar aan de slag in het letselteam van Achmea.

Direct naar vacatures
Icoon - Versnellen (75px)

Dankzij de samenwerking tussen Achmea en Rochewood, ontwikkel jij je veel sneller als Letselschadebehandelaar. Bij Achmea is genoeg werk te doen en dankzij Rochewood kom je sneller aan tafel om daarover te praten. We investeren ook nog eens in nuttige vakopleidingen, zoals leergangen en modules richting Register expertise die je in je eerste jaar al kunt volgen.

Icoon - Vernieuwend (75x)

Achmea stelt zichzelf als doel één van de beste (digitale) dienstverleners van Nederland te worden en verandert. Handige applicaties voor klanten, de 34-urige werkweek en het volledig thuis kunnen werken zijn daar goede voorbeelden van. Achmea zoekt vernieuwers om zichzelf te vernieuwen. Tegelijkertijd vraagt werken in een veranderende omgeving ook om flexibiliteit. 

Icoon - Ervaringen (75px)

Omdat je gedetacheerd via Rochewood bij Achmea werkt, profiteer je van beide werelden. Hoewel je begint bij Achmea kun je op de langere termijn uitkijken naar vervolgopdrachten bij verschillende organisaties. Zo groeit je netwerk, leer je allerlei organisaties kennen en vul jij je tas vol waardevolle ervaring waar werk- en opdrachtgevers om staan te springen.

In gesprek met Fatima

Je behandelt zelfstandig middelzware letselschadedossiers met een looptijd tot 2 jaar. Vooral zaken waarin sprake is van niet objectiveerbare klachten (veel whiplash zaken) en orthopedisch letsel, zoals (niet complexe) breuken. Naast de letselschade behandel je ook de materiële schade. Je coördineert de samenwerking met specialisten zoals schade-experts, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen en werkt toe naar een regeling.

Je behandelt zelfstandig middelzware tot complexe letselschadedossiers. Vooral zaken waarin sprake is van niet objectiveerbare klachten, orthopedisch letsel zoals (complexe/meervoudige) breuken, verlies van inkomen en schade bij zelfstandigen. Je coördineert de samenwerking met specialisten zoals schade-experts, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen en werkt toe naar een regeling.

Je behandelt de meest complexe letselschadedossiers. Denk aan zaken waarin sprake is van niet aangeboren hersenletsel, kinderen met letsel, overlijdensschades en mediagevoelige zaken. Je schakelt specialisten zoals schade-experts, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen in en coördineert de samenwerking. Het is als Letselschadebehandelaar op dit niveau mogelijk het slachtoffer te bezoeken samen met deze specialisten.

Wat betekent ontwikkeling voor haar? Hoe blijf je geduldig als werk je steeds minder uitdaagt? En wat moet je doen voor de volgende stap? Shirley vertelt het je!

Hoe combineert ze haar werk met haar studie om registerexpert in personenschade te worden? Wat moet je er verder voor doen en hoe houd je studeren vooral leuk? Souhaïla vertelt het je!

Na ruim zes jaar als belangenbehartiger voor letselschadeslachtoffers te hebben gewerkt heeft Marjolein via Rochewood de overstap gemaakt naar de letselschade afdeling van een verzekeraar. Ofwel de andere kant van het speelveld. Wat is er nou leuker?

  • Achmea en Rochewood werken al sinds 2013 met elkaar samen om verschillende afdelingen en projecten te voorzien van tijdelijke expertise. Zo werven we geregeld voor allerlei afdelingen zoals zakelijke acceptatie, zakelijk advies, hypotheken en dus personenschade. Achmea heeft aangegeven beter in te willen spelen op de flucturerende hoeveelheid letselschadeclaims. Ook hier speelt het kunnen aantrekken van tijdelijke expertise een belangrijke rol. Rochewood is gevraagd daarover mee te denken.

  • Omdat we al jaren met elkaar samenwerken en vooral op personenschade al tientallen collega's bemiddeld hebben, weten we precies wat er speelt en wat je kunt verwachten. Ook vandaag werken er collega's van ons bij Achmea en hebben we hun verhalen gebruikt om jou goed te informeren. We vinden het belangrijk een evenwichtig beeld te schetsen waarna jij zelf kunt afwegen of dit het juiste vervolg van jouw carrière is. Echter, hoe goed wij je ook vooraf informeren, je kunt alleen zelf in de praktijk ervaren hoe het is om bij Achmea te werken. Solliciteren is slechts de eerste stap die je daarvoor hoeft te zetten.

  • Dan is dat heel goed mogelijk, juist omdat je gedetacheerd via Rochewood werkt. Je kunt Achmea Personenschade als ideale springplank zien richting diverse vervolgopdrachten bij andere opdrachtgevers. Elke opdracht die jij afrondt is een waardevolle toevoeging aan je ervaring en kennis. Zo wordt je samen met ons een echte expert in dit vakgebied.

  • Dan is ook dat goed mogelijk. Wij hebben hier met Achmea heldere afspraken over gemaakt. Als je voor de langere termijn bij Achma wilt blijven werken en de afwisseling van detachering niet meer is wat je zoekt, dan kun je na een bepaalde periode overstappen naar Achmea (je treedt dan direct in dienst). In dit geval kun je juist Rochewood prima als springplank zien richting Achmea.

  • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. In het beste geval maken we telefonisch kennis met elkaar en plannen we een sollicitatiegesprek in. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

  • Het gesprek voer je met onze recruiter Lysanne. Op dit moment vinden onze gesprekken online plaats via Microsoft Teams. Het eerste gesprek gaat over wie jij bent. We praten samen over jouw ervaringen en ambities, en beoordelen of Rochewood bij jou past en andersom. Na dit gesprek voeren we aanvullend referentieonderzoek uit.  

  • Zien we elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Na akkoord bouwen we jouw Rochewood-cv en presenteren we jou aan Achmea. Mogelijk volgt er een tweede gesprek met een van de managers. Wij helpen je natuurlijk dit gesprek goed voor te bereiden.

  • Is ook Achmea overtuigd? Dan hopen dat jij ook 'ja' zegt. We zetten alles zo vlot mogelijk in gang om jouw indiensttreding bij Rochewood te formaliseren. Ook de startdatum van je opdracht bij Achmea is snel bekend. We tekenen het contract bij ons op kantoor in Harderwijk. Dit is ook het moment dat je kennismaakt met jouw eigen acountmanager Daphne Voets. Zij begeleidt jou als onze nieuwste collega en is tevens contactpersoon voor Achmea.

Bekijk vacatures