Werving & selectie

Wat zijn de verschillen tussen detachering en werving & selectie? Beiden zijn onderdeel van onze dienstverlening aan professionals en organisaties. Waar de een voorziet in tijdelijke personeelsbehoefte, kan de ander juist voorzien in vaste behoefte.

Organisaties kunnen ervoor kiezen de werving voor vaste vacatures uit te besteden, omdat een gespecialiseerd bureau sneller tot beter resultaat komt. Anderzijds brengen wij ook de nodige creativiteit om een vacature goed te vermarkten en bekend te maken bij de juiste doelgroep. Onze vingers jeuken als we een goede wervingscampagne kunnen opzetten.

Naast werving is selectie een onderdeel waar we geregeld voor gevraagd worden. Dit omdat we dankzij onze nieuwgierigheid en kritische blik goed doorhebben wie er bij welke baan past en andersom. Je kunt er zo op vertrouwen dat de match op de juiste gronden wordt gemaakt. Ook als deze niet direct voor de hand ligt.

Doordat organisaties vaste vacatures aan ons toevertrouwen, worden deze banen voor jou als professional een stuk toegankelijker als wij elkaar kennen. Sterker nog, naast goede marketing is ons netwerk aan professionals minstens net zo belangrijk. Soms is een wervingscampagne niet eens nodig als je de ideale match al weet.