Detachering

Wat is en waarom bestaat de detachering? Wat hebben organisaties eraan en wat heb jij er als professional aan? Weet jij het antwoord? Er zijn er meerdere. Wat de situatie ook is, detachering is altijd een middel om (tijdelijke) personeelsbehoefte te vervullen. Om snel geschikt personeel en de juiste expertise te vinden op momenten dat dit het hardst nodig is.

Dat kan zijn doordat er een uitdagend project staat te beginnen waar specifieke expertise voor nodig is die nog ontbreekt, er onverwacht iemand is uitgevallen of er geen ruimte is om voor hele lange tijd iemand aan te nemen in geval van piekdrukte of verandering. Sommige organisaties hebben zelfs een ‘bewust flexibele schil’ om op en af te schalen op momenten dat het werk dat doet.

Detachering is dus een middel om mensen die het werk doen af te stemmen op het werk wat te doen is. Maar andersom net zo goed! Bekijk je het namelijk vanuit jou als professional, dan gaan eigenlijk dezelfde principes op. Jij kunt toe zijn aan andere uitdagingen, mensen, omgevingen en prikkels. Om werk af te stemmen op wat jij graag doet. Detachering kan je dat bieden.

Detachering geeft
Van het werken in de detachering krijg je veel terug. Je gaat gegarandeerd veel leren. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Je doet mensenkennis op, leert van de experts om je heen en leert jezelf ook nog eens beter kennen. De beste voorbeelden neem je mee, de slechtste onthoud je om deze in jouw volgende opdracht te voorkomen of te verhelpen. Daarnaast is het fijn dat waar je ook werkt je altijd nodig bent.

Detachering vraagt
Werk je in de detachering dan is tijdelijkheid een factor die meespeelt. Je werk is veelal tijdelijk. Dat vraagt om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de motivatie om je te blijven ontwikkelen. Jezelf elke opdracht weer opnieuw bewijzen en soms opnieuw uitvinden, is niet eenvoudig, maar juist de uitdaging waar je voor kiest.