Vrijwilligersdag RochewoodDOET 2016

Social: RochewoodDOET 2016 5
5 foto's

NLdoet is een steeds groter wordende, jaarlijkse, landelijke vrijwilligersactie. Dit jaar viel NLdoet op 11 en 12 maart en zijn er maar liefs 9.226 klussen geklaard door tienduizenden, of zeg maar gerust, honderdduizenden vrijwilligers verspreid over heel Nederland.

nldoet---boogh-utrecht-leidsche-rijn---vrijwilligersdag---rochewooddoet---houtbewerking-dagactiviteit
5 foto's

Ook in hartje Harderwijk, specifiek binnen het kantoor van Rochewood, begon voorafgaand aan deze landelijke actie de wil om een meer maatschappelijk evenement te organiseren steeds verder vorm te krijgen. Je kunt stellen dat we in ons dagelijkse werk wel een bepaalde mate van maatschappelijke betrokkenheid kunnen vinden. Immers, we zijn als detacheringsorganisatie én werkgever nauw betrokken bij het faciliteren en creëren van werkgelegenheid. Maatschappelijk gezien zeker geen onbelangrijk onderwerp en een vorm van zingeving die wij elke dag in ons werk ervaren. Graag wilden wij als organisatie toch een stapje verder gaan. RochewoodDOET was dan ook snel bedacht!

“Boogh Utrecht Leidsche Rijn biedt begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), aan mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Door middel van verschillende activiteiten worden vaardigheden getraind, met als doel ze in stand te houden of te verbeteren”.

Vrijdag 11 maart hebben wij de dag doorgebracht met de mensen van dagbestedingscentrum Boogh in Utrecht. Een bijzondere doelgroep omdat bijna alle cliënten zonder beperking zijn geboren. Sommigen hebben net als ons zelfs gewerkt in de financiële dienstverlening! Cliënten van wie de leefwereld onverwacht een stuk kleiner is geworden en waar zaken die wij zelf als vanzelfsprekend beschouwen, niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Samen hebben we er een mooie dag van gemaakt waar we onder andere zijn ingemaakt met rummikub en klaverjassen. Ook liet een lekker zonnetje het toe om de tuin op te knappen én hebben we de klushanden uit de mouwen gestoken om de mooiste markstallen van Utrecht te bouwen. Tot slot kon een potje bingo natuurlijk niet ontbreken. Aan het einde van de dag keken wij, lichtelijk vermoeid maar uitermate voldaan, terug op een geslaagde eerste RochewoodDOET en zijn wij blij dat we dit hebben kunnen organiseren!

Bekijk alle foto’s op onze facebook pagina.