Blog online ook heel persoonlijk

Sinds 2007 ben ik werkzaam als Recruiter, waarvan inmiddels 3,5 jaar bij Rochewood Insurance & Banking. Dagelijks kom ik in contact met (toekomstige) professionals en staan wij stil bij ervaringen, ontwikkelingen en ambities. Waarna bij wederzijdse interesse er een nadere persoonlijke kennismaking gepland wordt.

Blog: Online ook heel persoonlijk

Voorheen nodigde ik kandidaten uit bij ons op kantoor of ergens halverwege om elkaar te leren kennen in een face-to-face gesprek. Ik merkte steeds vaker op dat dit veel tijd vergt, alleen al qua reistijd van zowel de kandidaat als van mijzelf. Ik vroeg mezelf dan ook af waarom ik deze gesprekken niet op afstand zou kunnen doen? Zo gedacht, zo gedaan, vorige week nog.

Vorige week ontvingen wij namelijk een spoedaanvraag voor een Junior Letsel Schadebehandelaar voor een grote verzekeraar. Na diverse kandidaten geselecteerd te hebben, heb ik diverse gesprekken via Skype gevoerd. En wat bleek? Het was een groot succes!

De gesprekken konden dezelfde dag nog ingepland worden, omdat we beiden geen rekening hoefden te houden met reistijd. Sterker nog, een van de kandidaten heeft ons gesprek gevoerd in zijn pauze op het werk. De kandidaten gaven aan het prettig te vinden het gesprek te voeren in een voor hun vertrouwde omgeving (werk of thuis). Dit met als bijkomend voordeel dat zij nog meer zichzelf konden zijn en dat is het allerbelangrijkst. Op die manier kan ik ook nog beter mijn werk doen en advies geven wat voor jou de beste keuze is voor jouw verdere loopbaan, binnen of buiten Rochewood.

Na deze gesprekken heb ik de knoop doorgehakt en de beste kandidaat voorgesteld aan mijn opdrachtgever. En wat denk je? Vandaag heeft ze haar contract getekend en ze mag binnenkort gaan starten in haar eerste opdracht via Rochewood! Ik wens haar, ook via deze weg, alvast heel veel succes!

Conclusie: ik blijf gesprekken plannen bij ons op kantoor in Harderwijk, waar de koffie toch wel erg lekker is. Maar zal zeker vaker online gesprekken inplannen!