Event familiedag Efteling

Het Sprookjesbos, de Droomvlucht en natuurlijk de Python. Als je deze dingen hoort denk je natuurlijk gelijk aan de Efteling! Dat waren dan ook de eerste dingen die door mijn hoofd schoten toen ik van mijn werkgever Rochewood een uitnodiging ontving om op zondag 11 september naar de Efteling te gaan.

Event: Familiedag Efteling

Partners en kinderen waren ook welkom. Ik hoefde er niet lang over na te denken en heb gelijk mezelf en mijn vriend opgegeven om mee te gaan. Het dagje Efteling werd georganiseerd ter ere van het 5-jarig jubileum van Rochewood. De dag werd gestart met koffie, thee en gebak. Er werd een speech gehouden waarbij werd teruggekeken op de behaalde prestaties en waarin de Rochewood staf en de Rochewood professionals werden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

Toen was het dan zo ver, we gingen het park in. De Rochewood staf liep in zwarte T-shirts met daarop in rode letters “Rochewood” en de Rochewood professionals kregen allemaal een rood keycord, geheel in de kleuren van Rochewood. Ook kreeg iedereen een bon mee die kon worden besteed bij de lunchtentjes of in de winkeltjes.

Mijn vriend en ik hebben vrijwel de hele dag doorgebracht in Ruigrijk, het deel van de Efteling waarin de achtbanen staan. Ondanks de soms lange wachttijden zijn we in alle achtbanen geweest, met als letterlijk hoogtepunt de nog vrij nieuwe attractie de Baron 1898. Deze achtbaan kent een verticale vrije val waarbij je maar liefst 37,5 meter recht naar beneden valt. Om het nog iets spannender te maken staat de achtbaan bovenaan de heuvel een paar seconden stil voordat hij aan zijn duikvlucht begint. Het uitzicht was prachtig, maar ik moet stiekem toegeven dat ik daar maar één seconde van heb durven genieten waarna ik er voor koos om mijn ogen te sluiten toen we naar beneden doken. De dag werd om 18:00 uur afgesloten met een spetterende watershow, die wij hebben bekeken vanaf de theatervlonder en onder het genot van een hapje en een drankje.

Rochewood, bedankt voor deze leuke dag!

Bekijk alle foto's op facebook.