Event excelleren in je werk

Je kent het wel. Die nieuwe collega, van wie je direct al vermoedde dat het weleens een bijzonder bijdehand geval kon zijn, voelt op dag drie al de behoefte er het zijne van te vinden. Dat hij de eerste twee dagen zo nu en dan al deed alsof hij de wijsheid in pacht had was nog tot daaraantoe, maar je klomp breekt als hij naar je toekomt en zegt: “Dat proces rond nieuwe aanvragen moeten we echt anders inrichten. Volgens mij kan het veel efficiënter” Het verhaal dat hij hierna afsteekt gaat inhoudelijk grotendeels langs je heen.

Event: Excelleren in je werk

Een half jaar later ben je aanwezig tijdens een teamoverleg. Inmiddels is die bijdehante collega van toen een gewaardeerde kracht geworden. Halverwege het overleg, wanneer het gaat over het proces rond nieuwe aanvragen, staat je collega op om zijn zegje te doen. Als hij een paar minuten later klaar is met zijn betoog, merk je dat je ongemerkt instemmend knikt. Dat heeft hij goed gezegd!

Na afloop staan jullie nog even na te praten. Je besluit je collega een compliment te maken voor zijn idee, je staat er volledig achter en vindt het eigenlijk gek dat jullie dit niet eerder hebben bedacht. Zijn reactie is niet zoals je verwachtte: “Man, dit heb ik je drie dagen nadat ik hier was begonnen al gezegd!”

Wat ging hier mis? Hoe komt het dat een boodschap die inhoudelijk blijkbaar ijzersterk was, toch niet overkwam? Daar gaan we het woensdag 19 april met elkaar over hebben. Die avond organiseren wij namelijk een kennissessie met als thema 'Excelleren in je werk'. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld wat ‘bijdehante collega’ deed, namelijk komen met verbetervoorstellen. Mensen in beweging brengen. 

Maar hoe doe je dat? Op welke manier deel je jouw bevindingen het best? Jaco Friedrich en Gert-Jan van Schaik weten het antwoord. Zij schreven het boek 'Excelleren in je werk', waarin onder meer het thema 'Begrijp de ander voordat je begrepen wilt worden' voorkomt. Dit is wat centraal zal staan in wat ongetwijfeld een boeiende avond zal worden.

Naast luisteren naar deze experts zal er veel ruimte zijn voor interactie. Tot slot is het ook een ideaal moment om weer bij te praten met al jouw collega's in het werkveld. Na woensdag 19 april zijn wij weer een stap verder in onze professionele ontwikkeling. En jij, wat doe jij om te excelleren in je werk?