Event PIV-congres 2018

Vrijdag 23 maart was de eerste keer dat ik deelnam aan het PIV (Personenschade Instituut voor Verzekeraars)-congres. Ik was daar met drie van mijn directe collega’s en een aantal Rochewood professionals. Ooit heb ik me door een tafelgenoot tijdens een van onze kennissessies vorig jaar laten vertellen dat het PIV-congres wel the place to be is als je geïnteresseerd bent in het letselschadevak. Dat bleek te kloppen!

Event: PIV-congres 2018

Van tevoren had ik me al opgegeven voor twee zogenaamde parallelsessies in de middag. Het ochtendprogramma was afwisselend qua stof en sprekers, met onder meer een intro en een zogenaamde host die alles aan elkaar babbelde. Een borrel was er ook in het vooruitzicht rond 16:30 uur. Complimenten voor de organisatie! Ook al was het de 18e keer, de catering, algehele verzorging en de punctualiteit van het programma waren dik in orde. Best een uitdaging zou je denken om ruim 600 man op tijd in een zaal te krijgen. Echter, geen punt hier in het Orpheus in Apeldoorn.

Onze professionals genoten zichtbaar. Bij navraag blijkt dit toe te schrijven aan een combinatie van verschillende factoren; veel bekenden zien, netwerken en de meer inhoudelijke parallelsessies. Dan worden begrippen zoals ‘inspirerend’ en ‘heel interessant’ al snel gebezigd. Er is ruimte voor humor, wat lichtere ‘kost’ en dat maakt dat het geheel goed in balans is. Met een appel, fietslampjes, een Omdenken-boek en twee mini-marsjes, wandelde ik tevreden de deur uit.

Ik zeg op naar volgend jaar!