Event PIV 2019

Wij kijken terug op een zeer geslaagd PIV-congres 2019. Samen met een aantal van onze professionals hebben wij alweer de 19de editie bezocht. Een dag die in het teken stond van de toekomst. Het PIV wil door samenwerking het leed door letsel voor slachtoffers en hun naasten zoveel mogelijk beperken. Ook in de snel veranderende wereld om ons heen wil de branche toekomstbestendig zijn.

De dag werd geleid door de energieke, enthousiaste en scherpe dagvoorzitter Maarten Bouwhuis (bekend van o.a. BNR Nieuwsradio). Hij was extra gespannen omdat de volgende dag, na drie jaar wachten, zijn nieuwe Tesla werd geleverd. Een aankoop uit egoïsme, om bij te dragen aan een stukje duurzaamheid of wellicht een combinatie van beiden? Of ligt wellicht juist hierin de sleutel voor een betere toekomst?

Een toekomst waarin de ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen volgens Yuri van Geest (Singularity specialist). Een voorbeeld hiervan is de startup Lemonade. Zij maken gebruik van algoritmes in plaats van veel papierwerk. Hierdoor kun je jezelf binnen 90 seconden verzekeren en bij schade staat de uitkering binnen 3 minuten op je rekening. Wat betekent dit voor de toekomst?

Het meest indrukwekkende verhaal kwam van Ferry Zandvliet, ‘slachtoffer’ van de Bataclan aanslag in Parijs. Hij nam ons terug naar vrijdag 13 november 2015. Een dag die zijn leven voorgoed heeft veranderd. Geen woede, geen boosheid, alleen maar openheid en liefde is wat het hem heeft ‘gebracht’.

Hoogleraar Ton Hartlief heeft ons meegenomen in de ontwikkelingen van de rechtspraak, de rol van de Hoge Raad hierin en de toekomstverwachting van het aansprakelijkheidsrecht. Na de lunch zijn we vervolgens in groepen uiteengegaan voor subsessies met onderwerpen als ‘werkgeluk’ en ‘het slachtoffer aan het woord’.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Wil je hier nu volgend jaar bij zijn kijk dan eens naar onze vacatures en creëer samen met Rochewood jouw eigen toekomst!