Event kennisdiner de nieuwe werkelijkheid

In het rustieke Klarenbeek op een overigens prachtige locatie, is gisteren onze laatste kennissessie van het jaar georganiseerd. Of eigenlijk beter gezegd: kennisdiner. Samen hebben we geluisterd, gediscussieerd, gelachen en bovenal met optimisme gekeken naar de 7 trends die onlosmakelijk verbonden zijn aan onze huidige en de nieuwe werkelijkheid.

Event: Kennisdiner de nieuwe werkelijkheid (1)
5 foto's

Het nieuwe werken, een veranderende arbeidsmarkt, vergrijzing, de vitaliteitshype, coma zuipende jongeren en de achterhaalde beoordelingscyclus. Slechts een greep uit de onderwerpen die de revue zijn gepasseerd. Het leuke van deze diversiteit aan onderwerpen, is dat iedereen wel een moment van herkenning had. En dat levert leuke discussies op!

Want is het nieuwe werken nou wel zo goed voor de productiviteit als je er op de kantoordagen een kantoortuin met 50 extraverte collega’s voor terug krijgt? Is de Hushme een oplossing en straks echt onderdeel van elk gemiddeld kantoormeubilair (wij zijn al met een inzamelingsactie begonnen)?

Wist jij dat mannen en vrouwen gemiddeld evenveel vrije tijd hebben, maar dat vrouwen dit als veel minder ervaren? En dat dit vooral komt doordat ze gemiddeld langer in bed liggen en langer voor de spiegel staan (echt waar)? De nodige humor en scherpte kon Hans niet ontzegd worden!

Moeten we de nieuwe werkelijkheid nou wel zien als nieuw, onbekend en daarmee al snel eng? Of vooral als iets dat eigenlijk vol zit met traditie, hang naar het verleden en daarmee het bekende? Een eenduidig antwoord is daar niet op te geven, anders dan dat we altijd een morele verplichting hebben voor optimisme. Ook als het om onzekere en onbekende verandering gaat.

Wij kijken terug op een geslaagde avond en willen iedereen bedanken voor hun komst. Tot het volgende event!