Blog wat is een passende outfit?

Iedere ochtend opnieuw kijk ik naar al die kledingstukken in mijn kledingkast en denk ik: wat zal ik vandaag eens aantrekken? Nee, ik ben niet zo dat ik de avond van te voren mijn outfit uitzoek, klaarleg en me er de volgende dag zonder na te denken inhijs. Ik ben iemand die op het moment bepaalt wat goed staat en past bij hoe ik me op dat moment voel. Mijn kledingkeuze hangt dus heel erg af van mijn stemming en de gelegenheid waarvoor ik het uit moet kiezen.

Blog: Wat is een passende outfit?

Maar wat zegt de keuze van mijn outfit eigenlijk verder over mij? Of over mijn gesprekspartner die voor een grijs geruit pak, met een wit overhemd en een roze stropdas heeft gekozen? Waarom kleden we ons zoals we ons kleden? Omdat we het mooi vinden? Of willen we een ander iets vertellen?

We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die vast blijft houden aan het verleden. Ook dit uit zich vaak in de outfit. Ik denk dat een outfit meer zegt over iets of iemand dan we denken. En dat het belangrijk is om onszelf geregeld de vragen te stellen: wat wil ik uitstralen? En doe ik dit ook?

Als ondernemer vind ik het belangrijk dat je door je klanten wordt gezien als iemand die serieus met het vak bezig is, maar vooral ook veel plezier uitstraalt. Dit betekent bewust worden van wat je uitstraalt en wilt laten zien. Zo hebben we het afgelopen jaar gekeken naar de outfit van ons bedrijf, Rochewood. Duidelijk iets uit het verleden dat toe is aan iets nieuws. Totaal geen aansluiting meer met wie we vandaag de dag zijn en wat we willen uitstralen. De coltrui met tuinbroek van vroeger; toe aan een make-over!

We hebben gekeken naar onze identiteit en dit vertaald naar een outfit die beter past bij wie we vandaag de dag zijn. Een jonge, frisse, nette en vernieuwende outfit met een tikkeltje lef. Als ik kijk naar de nieuwe samenstelling van tekst, kleuren, vormen en gevoel dan is ons oude logo, website en huisstijl te vergelijken met een outfit in het tv-programma “What Not To Wear”. We waren écht toe aan een radicale gedaanteverwisseling.

De Rode Aktetas, een zakelijke maar ook opvallende tas, is een belangrijk element in deze nieuwe outfit. Wat we doen is niet uniek, maar de manier waarop maakt ons Rochewood. Samen willen we de beste zijn en dit vraagt oprechtheid, zorgvuldigheid en lef!

Zelf heb ik ook zo’n opvallend item in mijn kledingkast, een paar knalrode schoenen. Maar iedere ochtend denk ik weer; rood is toch wel heel erg rood, of dit past niet bij mijn stemming of de gelegenheid. Waarom? Toch een beetje spannend. Net zo spannend als straks met één druk op de knop de nieuwe outfit van Rochewood online te presenteren. Het voelt toch een beetje als wanneer ik zelf de deur uit loop in een totaal nieuwe outfit en mijn collega’s, vrienden en familie dit voor het eerst gaan zien.... Wat zullen ze ervan vinden?

Eén ding is zeker. Ik zal Rochewood vaker voor de spiegel zetten en haar nooit meer in een ‘coltrui met tuinbroek uit het verleden’ laten lopen. Tenzij..... dit is wat we willen uitstralen!