Volgende fase voor Rochewood

Maandag 2 november zijn de aandelen van Ron Hurenkamp en Bianca Deetman, twee van de ondernemers die Rochewood in 2011 hebben opgericht, officieel overgedragen aan co-partners Lennard van den Brink en Jeroen den Houdijker. Het komende halfjaar blijven Ron en Bianca voor een zorgvuldige overdracht nog betrokken bij Rochewood om daarna definitief te vertrekken. 

"Als je begint met ondernemen, dan doe je dat bij voorkeur met een (heel) goed idee, op een goed moment én met de juiste mensen om je heen."

Als je begint met ondernemen, dan doe je dat bij voorkeur met een (heel) goed idee, op een goed moment én met de juiste mensen om je heen. Ron en Bianca besloten bijna 10 jaar geleden, net na de financiële crisis van 2008, een detacheringsbureau op te zetten. Ondanks deze ogenschijnlijk lastige omstandigheden is het ze gelukt een onderneming neer te zetten waar inmiddels 130 collega’s werken voor ruim 30 verschillende opdrachtgevers in Nederland.

Een resultaat dat je niet realiseert zonder veel inzet, het nemen van verantwoordelijkheid en de nodige moeilijke besluiten. Voor je het weet ben je 10 jaar verder, blik je terug, kijk je vooruit, stel je jezelf vragen en neem je wederom een moeilijk besluit. Toen om te ondernemen, nu om daarmee te stoppen. Voor Ron en Bianca is het tijd voor een nieuwe fase. Het komende halfjaar ronden beiden hun werkzaamheden af en zorgen ze voor een goede overdracht. Dat geeft ons de tijd als team meerdere mooie dankwoorden voor te bereiden, want daar hebben we er ongetwijfeld meer dan genoeg van.

Ook voor Rochewood breekt een volgende fase aan. Voor Lennard en Jeroen als ondernemers natuurlijk, maar ook voor alle collega’s en partners die bij en met Rochewood werken. De basis die de afgelopen 10 jaar is opgebouwd, verandert niet. Het team staat als een huis en heeft nog veel ambitie en potentie. Ook wordt onze manier van werken gewaardeerd en blijven we, ondanks een pandemie, resultaat leveren. We gaan dus vooral door met dat waar we goed in zijn: mensen, organisaties en ambities duurzaam en succesvol met elkaar verbinden.

Ook in 2021 blijven wij ons richten op goed werkgeverschap en kwalitatieve partnerships met onze opdrachtgevers. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan nieuwe ideeën, samenwerkingen en initiatieven waar we als team erg enthousiast over zijn. We zijn van plan dit alles, na onze jaarlijkse ‘strategy meeting’ eind deze maand, in een roadmap voor 2021 te gieten en aan de hand daarvan meer te delen over onze plannen en projecten.