Blog zelfverheerlijking

Daar ben ik dus wars van. Waar mensen als Donald Trump en Ivo Niehe zichzelf als hun grootste voorbeeld lijken te zien, beschouw ik bescheidenheid als een groot goed. Gelukkig dagen mijn collega’s me op dit vlak regelmatig uit, bijvoorbeeld door me aan te moedigen een examenresultaat te delen. En dan niet als ‘sidenote’. Dus, in dat kader: vorige week met een 8 geslaagd voor mijn examen Wft Inkomen!

Blog: Zelfverheerlijking 3

Hopende dat jullie na deze schreeuwerige opening nog verder lezen; belangrijker dan dat ik mezelf nu Adviseur inkomen mag noemen, is de reden dat ik deze Wft-leerlijn heb opgepakt. Laten we namelijk eerlijk zijn: je duikt niet voor de fun in die materie.

Dus, waarom dan die Wft? Sinds begin dit jaar biedt Rochewood mij de kans als Accountmanager een eigen portefeuille op te bouwen binnen het segment Inkomensverzekeringen. Net als mijn collega’s vind ik het daarbij belangrijk vanuit kennis mijn werk te kunnen doen. Dat je in gesprekken met opdrachtgevers en professionals niet alleen snapt waar het over gaat, maar zelf ook een visie ontwikkelt en deelt.

Tijdens de diverse gesprekken die ik inmiddels heb gevoerd, merk ik dat die kennis helpt. Door dingen te kunnen plaatsen, ben ik in staat sneller en beter de verdieping in een gesprek te zoeken. Echt ontdekken wat een professional onderscheidt van anderen, definiëren wat het nu precies is dat een opdrachtgever blij maakt.

Afijn, zelfverheerlijking. Niet voor mij weggelegd, maar blijkbaar soms nodig om in de spotlight te staan. Liever sta ik echter in een kamer vol met lampen die allemaal hun eigen historie meedragen. Elk met zijn eigen verhaal en vormgeving. Elk met zijn unieke kwaliteiten, die maken dat de lamp ergens al dan niet op zijn plaats is. U begrijpt de beeldspraak.

Ik snap dat het soms handig is om aan borstklopperij te doen. Je kunt zelfs verdedigen dat het voor een accountmanager een handige eigenschap is om te hebben. Liever zet ik echter de professionals met wie ik mag samen werken in de etalage. Pronken met hun kwaliteiten en eigenschappen kan ik namelijk als geen ander!