Blog nooit meer terug de schoolbanken in

Sinds vorige week donderdag ben ik vol energie en enthousiasme begonnen met een opleiding aan de Hogeschool voor Recruitment. Vol trots heb ik dan ook menigeen in mijn directe omgeving hierover geïnformeerd, ik heb hen verteld dat ik: ‘terug de schoolbanken in ga.’

Blog: Nooit meer terug de schoolbanken in

Ik hoorde mijzelf deze zin uitspreken en bedacht mij tegelijkertijd hoe gek dit gezegde eigenlijk is. Terug in de schoolbanken. Hoezo ‘terug’? ‘Backward and play again’? De definitie van het woord ‘terug’ is: achteruit. Dus eigenlijk heb ik mijn omgeving verteld dat ik een stap achteruit heb gedaan door deze opleiding te gaan volgen? 

Afgelopen donderdag 22 september en vrijdag 23 september heb ik de eerste lesdagen gevolgd. Een klas vol enthousiaste collega’s in het vak die deze opleiding doen met als doel: verder professionaliseren in ons vak. Daar waar de een relatief nieuw is in de functie, is de ander al door de wol geverfd. Desondanks zitten we allemaal in dezelfde klas. Samen met de experts die betrokken zijn bij deze opleiding zorgen wij ervoor dat wij als Recruiters onze kwaliteit kunnen waarborgen. Iedereen levert input door zienswijzen te delen en ervaringen uit te wisselen. Recruitment is een vak! Dat is het uitgangspunt gedurende de opleiding.

Tussen alle zestien klasgenoten kan ik niet een vakcollega aanwijzen die deze opleiding is gaan volgen omdat hij/zij een stap achteruit wilde doen. ‘Backward and play again’. Integendeel! De gedrevenheid om verder te komen in ons vak als Recruiter is enorm. High speed forward!

Het is gaaf om te zien dat je zo met elkaar met je vak bezig kunt zijn. De eerste twee dagen hebben mij ontzettend veel nieuwe inspiratie en energie gegeven. De eerste opgedane kennis heb ik direct toegepast in mijn werk en ik kijk uit naar de colleges die nog volgen. Deze opleiding is een goede stap vooruit voor mij en mijn vakcollega’s. Dus laten we alsjeblieft beloven, voor een ieder die binnenkort of in de toekomst een opleiding gaat volgen:

We gaan nooit meer terug de schoolbanken in!