Blog never change a winning team!

Of toch wel? Afgelopen vrijdag was voor Rochewood een bijzondere dag. De start van vijf professionals in onze organisatie! Naast de start van vier nieuwe talenten binnen het Beloftepad, startte ook onze nieuwe (interne) collega Matthew.

Blog: Never change a winning team

In deze blog ga ik in op het belang van nieuwe instroom in een organisatie. En dan niet over de voordelen die we allemaal al wel kennen. Waar ik het over ga hebben zijn de voordelen voor de bestaande medewerkers en daarmee de organisatie.

Toen ik in januari aansloot in een nieuw voetbalteam, wilde ik graag op de training laten zien wat ik in huis had. Ik moest mijn positie in de groep afdwingen en die wordt bepaald door jouw eigen prestaties. Niets is zo belangrijk als de eerste indruk, dus de benodigde scherpte was er.

Ditzelfde gedrag zag ik ook eens toen ik zelf al jaren onderdeel was van een voetbalteam en er een nieuwe speler kwam. Ik wilde die nieuwe speler wel even laten zien wie ik was en mijn positie in het team duidelijk maken. Haantjesgedrag van de bovenste plank, maar ik was geen uitzondering. Het niveau van de training ging omhoog, de scherpte was aanwezig en het plezier nam toe.

Zie je de komst van een nieuwe collega als een kans of als een bedreiging? En wat doe jij om dat verscherpende effect te vergroten? Belangrijker nog: hoe zorg je ervoor dat dit effect langdurig blijft? Een eerste stap die je kunt zetten is om stil te staan bij een nieuwe start. Een warm welkom en veel aandacht. Via deze weg wens ik Matthew nogmaals veel succes en ik hoop van harte dat hij het winnende team van Rochewood gaat veranderen. Beter gaat maken.