Blog geknipt voor de baan?

Ons werk heeft een hoop leuke momenten. Vooral als we een mooie match kunnen maken tussen een professional en een organisatie. Soms liggen die matches niet helemaal voor de hand. En juist dan worden ze het leukst om te maken. Zoals het verhaal van Manon. Kun je als kapster de overstap maken naar een bank? En dat via detachering? Jazeker!   

Blog: Geknipt voor de baan

Dat dit kan bewijst Manon Pouw. Als een van onze nieuwste collega’s is Manon deze week begonnen aan haar nieuwe baan als Medewerker bijzonder beheer voor Volksbank. En ja, daarvoor was ze dus met plezier aan het werk als kapster. De persoonlijke interesse in de financiële dienstverlening was echter ook enige tijd aanwezig. Zo was ze al volop bezig met de cursus budgetcoaching en schuldhulpverlening en wilde ze ook nog graag de wft-diploma’s gaan halen. Maar ja, die ene baan, daar ontbrak het nog aan.

Toen de vacature bij Volksbank eenmaal op onze website verscheen, volgde de sollicitatie van Manon. Hoewel Manon een best wel duidelijke brief had geschreven, was er op haar cv (nog) geen match met de gevraagde ervaring. Laat dat nou net het matchen een stuk makkelijker maken. Gelukkig kiezen we liever niet voor makkelijk en volgde er al snel een telefoontje naar Manon zelf. Op naar het verhaal!

In dat telefoongesprek werd al snel duidelijk dat we met iemand te maken hadden die wel wist wat ze wilde. Een goed gesprek waardoor scepsis omsloeg in enthousiasme. Vervolgens wist Manon ook in haar sollicitatiegesprek met zowel ons als Volksbank zelf te overtuigen. Oh ja, ze heeft de afgelopen maand ook nog eens het Wft-diploma Basis in één keer gehaald. 

Concluderend is Manon haar nieuwe baan eigenlijk een logisch gevolg van een reeks gebeurtenissen. Alhoewel, gebeurtenissen en logica waar je als recruiter wel voor open moet staan. Om verder te kijken dan makkelijk en te matchen met resultaat. Soms zijn de beste matches namelijk niet voor de hand liggend en juist dat maakt ze zo leuk om te maken.

Manon, heel veel succes gewenst bij Volksbank en welkom bij Rochewood!