Blog detachering jouw toekomst?

Afgelopen dinsdagavond organiseerde Rochewood een kennissessie met als thema de ‘Arbeidsmarkt van de toekomst’ met als spreker Han Mesters voor de aanwezige Rochewood-professionals en contactpersonen.

Blog: Detachering jouw toekomst?

Han liet ons op een kritische, (soms) confronterende en humoristische manier de letterlijke arbeidsmarkt van de toekomst zien. Zo stond hij stil bij het feit dat wij ons ervan bewust moeten zijn dat veelal procedurematige werkzaamheden te automatiseren zijn en het een kwestie van tijd is voordat deze banen verdwijnen.

De vragen die mij bezig houden zijn; Wat is niet te automatiseren en hoe maak je je als professional wél onmisbaar? Ook daarop heeft Han antwoord gegeven.
Hij benadrukt dat hoe creatiever en empathischer jouw baan en persoonlijke inzet is,  hoe zekerder jij van je baan bent in de toekomst. Dit kan gewoonweg niet overgenomen worden door een robot. Kortom: wees creatief, neem initiatieven om zaken anders te doen en wees oprecht geïnteresseerd in jouw collega’s, klanten en overige externe partijen. Wat je geeft, krijg je terug, zoals Jos Burgers ons ook eerder heeft duidelijk gemaakt.

Daarnaast sprak Han over de Z-generatie. De nieuwe generatie van professionals, die net afgestudeerd zijn en in korte tijd grote stappen willen maken in hun ontwikkeling. Hetgeen hen kenmerkt en Han als ‘Fan-tas-tisch’ omschrijft is: ze nemen geen blad voor de mond (ook niet bij de directie), komen met initiatieven, willen constant voorzien worden van feedback en al doende (ook, of juist, door fouten…) leert men heel snel. 

Als recruiter alias promotor van de detachering besef ik mij extra welke fan-tas-tische mogelijkheden detachering biedt voor bijvoorbeeld de Z-generatie.
Als detacheringsprofessional vervul je in korte tijd diverse opdrachten en doe je vele ervaringen op bij verschillende organisaties, waarbij je te maken hebt met diverse culturen en verantwoordelijkheden. Hier wordt jouw initiatief, aanpassingsvermogen,  creativiteit en empathisch vermogen constant op de proef gesteld en moet je bovendien onderscheidend zijn!
Daarnaast leent detachering zich voor de mogelijkheid naar een eerste baan, om je werkplezier weer terug te vinden of om jouw droombaan/organisatie te vinden. Bovenal bouw je een breed netwerk op, soms resulterend in vrienden voor het leven.

Detachering is dé toekomst! Jouw toekomst? Benieuwd geworden, neem gerust contact met mij op om van gedachten te wisselen.