Blog beloftepad 2017

Ik geef toe dat het verleidelijk was de “2.0” erin te gooien. Omdat dit weinig origineel is, heb ik het gelaten. Toch vind ik het leuk en zinvol een toelichting te geven op de volgende aankondiging: Rochewood gaat in het najaar 2017 een nieuw Beloftepad introduceren! 

Blog: Beloftepad 2017

Met vier enthousiaste talentvolle hbo'ers zonder ervaring zijn wij in april 2016 een eigenzinnig opleidingstraject begonnen. Een traject waarin we de intentie hadden talenten in razend tempo op te leiden tot Financieel adviseurs van de toekomst voor onze opdrachtgevers. Talenten geselecteerd op competenties en ambitie, het vermogen de klant te begrijpen en nieuw elan te brengen in een sector waar dat hard nodig is. Ook geselecteerd om te werken als interim professional trouwens, omdat wij geloven dat dit een vak apart is. 

Een intentie waar ik nog steeds 100% achter sta. Dat de ambitie heel pittig was, wist ik ook. Het Beloftepad was eveneens een soort opleidingstraject voor Rochewood zelf. Heel spannend en vol met allerlei onzekerheden. Kunnen wij dit wel? Zijn we niet te klein? Is dit wel wat de markt vraagt? Maar ook persoonlijk vanuit mijn functie: kan ik dit wel? 

Het leuke van iets voor het eerst doen is dat je er ontzettend veel van leert. Vooral als je je openstelt voor feedback van opdrachtgever en professionals. Ook omdat je weet dat je veel fout gaat doen. Het lef hebben je kwetsbaar op te stellen loont. Mijn overtuiging is dat je met een juiste intentie ver kunt komen. Deze zorgt er misschien ook wel voor dat partners je de samenwerking gunnen en je de ruimte krijgt je plannen uit te voeren. 

Trots kon ik een jaar later concluderen dat wij vier jonge professionals hebben geholpen in hun ontwikkeling en de eerste stappen in een veelbelovende carrière. De (on)bewuste hobbels die ze zijn tegengekomen zijn uiteindelijk goed geweest. In ons enthousiasme en idealisme hebben we muren doorbroken, maar zijn we er regelmatig tegenaan gelopen. 

Hoe mooi is het dat we anderhalf jaar verder, en ervaringen rijker, opnieuw een aantal nieuwe talenten gaan werven? Qua inhoudelijke training gaan wij onze krachten bundelen met een uitstekende opleider. Dit omdat wij de conclusie hebben getrokken dat zij daar beter in zijn dan wij. Het werven doen we zelf. Dit kunnen we namelijk wél heel erg goed.