Event agrarische avond

2-agrarische-avond-tractor-trekker-brug-boer-agrarisch-agro
5 foto's

Op 5 november 2013 hebben wij als Rochewood Insurance & Banking een themabijeenkomst voor Achmea Agro te Leiden georganiseerd. Gastsprekers waren varkenshouder Gerald Deetman en Dierenarts Gerard van der Eijden.

Het publiek bestond uit Accountmanagers van Achmea Agro met het specialisme glastuinbouw of veehouderij. Onder toeziend oog van dit scherp en goed geïnformeerd publiek hebben beide heren vol enthousiasme kunnen vertellen over de ontwikkelingen, innovaties en risico's van de varkenshouderij in Nederland en internationaal en specifiek over het agrarisch bedrijf van Gerald Deetman te Putten.

Toen Gerard de zaal vertelde dat er in Nederland 12 miljoen varkens leefden ontstond al de eerste discussie in de zaal. Er waren een aantal die er toch zeker meer kenden. Deze levendigheid bleef de gehele presentatie aanwezig in de zaal, mede ook geholpen door het feit dat de agrarische specialisten van Achmea gelijk aan het werk werden gezet. Over de vraag hoe een moderne varkenshouderij er anno 2013 uit moet zien werden de nodige noten gekraakt. Omdat er een verse varkensrollade in het verschiet lag voor het winnende groepje, werd deze opdracht zeer serieus genomen. Na de presentatie kwamen de groepen nogmaals bijeen, om de ondernemers te voorzien van de beste tips, met natuurlijk de nodige nieuwe informatie die uit de presentatie naar voren is gekomen.

Al snel werd duidelijk dat Gerard en Gerald vooruitstrevende ondernemers zijn die alles uit de kast halen om de ontwikkeling in de markt net een stapje voor te zijn. Deze mentaliteit kwam terug in ieder afzonderlijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Gerald Deetman. Of het nou ging om het welzijn van de dieren, de kwaliteit van het vlees of de duurzaamheid van de gebouwde stallen, overal is tot in de kleine details over nagedacht.

De conclusie die wij hebben getrokken; de varkenshouder anno 2013 moet echt een ontzettend veelzijdige en dynamische ondernemer zijn die continu bezig is met het verbeteren van de bedrijfsvoering.

De middag werd afgesloten met een prijsuitreiking bij de bar en een aansluitende borrel. Omdat er nog 1 varkensrollade te verdelen was, werd het reactievermogen van de agrarische adviseurs van Achmea op de proef gesteld. Waar de gehele groep nog bezig was met het verwerken van de boodschap, had één adviseur de rollade al in zijn handen, hier kon geen enkele discussie over ontstaan!

Als Rochewood kijken wij terug op een zeer leerzame en geslaagde middag en wij willen dan ook graag de betrokkenen bedanken voor alle inspanningen.

Hierbij laten wij als Rochewood zien dat we werken aan verbinding en wij graag bijdragen aan kennisdeling. Mocht je na het lezen van dit artikel ideeën hebben voor uw eigen organisatie of afdeling? Neem gerust contact op met ons!

Bekijk alle foto’s op onze facebook pagina.