Detachering

Wij richten ons voornamelijk op detachering. Dat is voor ons gesneden koek, maar zegt jou mogelijk helemaal niks. Waarom zou jij als professional detachering overwegen en hoe komt het dat organisaties samenwerken met bureaus zoals Rochewood?

Bekijk vacatures

Vanuit organisaties bezien, is detachering in de eerste plaats een middel om (tijdelijke) personeelsbehoefte te vervullen. Om snel geschikt personeel en de juiste expertise te vinden op momenten dat dit het hardst nodig is. Bijvoorbeeld vanwege een uitdagend project waarvoor specifieke kennis nodig is, of omdat onverwacht iemand is uitgevallen. Het kan ook zijn dat sprake is van piekdrukte of verandering in de organisatie. Soms hebben bedrijven bewust een ‘flexibele schil’ om op en af te schalen op momenten dat het werk daar om vraagt.

Het belang voor organisaties is daarmee duidelijk. Maar hoe is dat voor jou als professional? Eigenlijk gaan hier dezelfde principes op. Ook jij kunt namelijk toe zijn aan andere uitdagingen, omgevingen, prikkels en nieuwe mensen om je heen. Je werk afstemmen op jouw expertise dus, of omdat je juist in drukke periodes op je best bent. Detachering kan je dat bieden.

Werken in de detachering levert je veel op. Allereerst ben je altijd nodig. Daarnaast ga je gegarandeerd veel leren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Je doet mensenkennis op, leert van de experts om je heen en ontdekt je eigen kwaliteiten en valkuilen. Wat goed is neem je mee, het overige probeer je in jouw volgende opdracht te voorkomen of te verhelpen.

Werk je in de detachering, dan vraagt dat om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de motivatie je te blijven ontwikkelen. Jezelf in elke opdracht weer opnieuw bewijzen is niet eenvoudig, maar wel de uitdaging waar je voor kiest. Als externe medewerker wordt van jou net dat beetje extra verwacht op het gebied van coaching, inhoudelijke kennis of bijvoorbeeld werktempo. Excelleren is de standaard.