Business intelligence analist (junior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken, Change & Technology
  • €3650-4300 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan, omdat men werkt aan een eigen datawarehouse. Voor de opbouw en het beheer hiervan is een junior collega welkom.

Video

Hoe bouw je een eigen datawarehouse? En hoe maak je deze schaalbaar voor de toekomst? Belangrijke vragen waar jij antwoorden voor helpt bedenken. Als startend business intelligence analist krijg je de kans te bouwen, te leren en een mooie start te maken aan jouw carrière in dit vakgebied. Iets voor jou?

Als startend business intelligence analist bij BCMGlobal ben je nauw betrokken bij de opbouw van een gloednieuw cloud-based datawarehouse. BCMGlobal biedt geldverstrekkers een end-to-end IT-platform om hypothecaire leningen te beoordelen en beheren. Dit platform bestaat uit zowel maatwerk applicaties als standaard SAAS-pakketten. Om de grote hoeveelheid data uniform en realtime te overzien, werkt men aan een nieuw datawarehouse dat volledig in eigen beheer is.

Het werk dat je doet

 • Jij werkt mee aan de realisatie van een gloednieuw datawarehouse. Je bent betrokken bij zowel de planfase als de realisatiefase. Dat betekent dat je veel meekrijgt van het gehele (complexe) proces en alle belangrijke vragen die onderweg beantwoord worden.

 • Tijdens de realisatiefase spreek je veel met consultants van leveranciers. Denk aan Microsoft Azure consultants die meedenken hoe hun software goed aansluit op de praktijk van BCMGlobal.

 • In je dagelijkse werk sleutel je aan en bouw je nieuwe rapportages en help je processen te verbeteren. Je draait volledig mee in het werk dat het team dagelijks verricht.

 • Brondata wordt ontsloten uit verschillende systemen en de benodigde query’s verschillen zelfs per geldverstrekker. Daarom kost periodiek rapporteren nu nog relatief veel tijd. Men wil uniforme datamodellen en een toegankelijk datawarehouse ontwikkelen, waardoor geldverstrekkers zelf en realtime data kunnen inzien.

 • Voorbeelden van brondata zijn lopende aanvragen en leningen, interne workflow en communicatie en financiële data (boekhouding).

 • Als het datawarehouse eenmaal in gebruik is genomen, blijf je betrokken bij het optimalisaties en uitbreidingen. Je pakt zelfstandig kleinere change-verzoeken op en maakt daarvoor een functioneel ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe databronnen, uitbreiden van features op basis van klantverzoeken of het verbeteren van rapportages.

 • Jouw functioneel ontwerp bevat de benodigde capaciteit, tijd en middelen om een change daadwerkelijk op te leveren. Daarnaast schrijf je specifieke instructies voor de ontwikkelaars die jouw ontwerp opvolgen. Samen met de business analisten zie je erop toe dat dit ook gebeurt.

 • Nieuwe features help je testen. Daarvoor werk je aan testplannen- en scripts en voer je zelfstandig testen uit. Testresultaten leg je vast en vertaal je naar verbetervoorstellen. Hoe minder bugfixes er nodig zijn na release, hoe beter je voorstellen zijn geweest.
 • Goed zijn in je werk begint vaak met enthousiasme. Specifieke werkervaring in de financiële dienstverlening of business intelligence is niet nodig. Wel heb je minimaal een WO-opleiding afgerond richting data en analytics en ben je enthousiast over business intelligence. Bij BCMGlobal leren ze je de fijne kneepjes van tools als Power BI en Tableau en cloudservices als Azure en SQL Server.

  Een goede analist beschikt verder over wiskundig inzicht, doorgrondt complexe problemen en bedenkt daarvoor (schaalbare) oplossingen. Hoe meer databronnen en variabelen, hoe uitdagender jouw werk wordt. Verder is het belangrijk dat jij je goed voelt in deze werkomgeving. BCMGlobal groeit en heeft plannen, maar kent ook hectiek en onvoorspelbaarheid. Daar moet je tegenkunnen. Tegelijkertijd heb je juist hier ruimte voor je eigen ideeën en kan er nog veel gebouwd worden.

 • BCMGlobal en FlexFront leveren diensten aan geldverstrekkers en het intermediair (advieskanaal) via een eigen end-to-end platform. Dit platform geeft geldverstrekkers inzicht in al hun verstrekte (hypothecaire) leningen én maakt het mogelijk acceptatie en beheer van leningen uit te besteden aan BCMGlobal. Het platform moet continu worden voorzien van nieuwe features, uitgebreidere of juist eenvoudigere datarapportage, en in staat zijn nieuwe klanten aan te kunnen en nieuwe diensten te leveren.

 • Hoewel je in totaal zo’n 160 collega’s hebt, werk je in een team van drie collega’s aangestuurd door Max (manager). Je wordt begeleid door een senior collega. Als alles volgens plan verloopt, wordt het team verder uitgebreid. Daarnaast wordt er geregeld expertise ingehuurd. Naast je BI-collega’s werk je veel samen met verschillende collega’s, zoals product owners, business analisten, ontwikkelaars, testers en projectmanagers.

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is samen met FlexFront onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Myro is vanuit sales omgeschoold tot data analist. Waar werkt hij allemaal aan? En waarom is data voor een serviceprovider zo belangrijk? Tijd voor een kijkje onder de kap!

Lees verhaal
BCMGlobal - Myro (kleurblok met afbeelding vacature)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3650-4300 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring in business intelligence is niet nodig, wel is een studie op hbo of wo-niveau richting (bedrijfskundige) informatica gewenst
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Zijn we beiden enthousiast? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal. 

 • Door naar de volgende ronde, dan helpen we je met de voorbereiding. Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voor komen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

Lennard van den Brink
Managing partner
t
06 12 87 61 72
e
lennard@rochewood.nl